Lægemangel kan føre til etablering af en regionsklinik på Langeland, men det er ikke optimalt for patienterne, mener formand for kommunens Sundhedsudvalg, Elisa Hansen (V). Hun bakkes op af Jørn Lehmann Petersen (S), næstformand i Region Syddanmar

Hvis ikke det lykkes regionen at finde to læger til Langeland inden den 1. maj, kan løsningen blive, at der bliver etableret en regionsklinik på øen.

Men den løsning er langt fra optimal for patienterne, mener Elisa Hansen, formand for kommunens Sundhedsudvalg.

- Vi er heldige, at vi trods alt har fået en del læger hertil. Men det er stadig meget frustrerende, at der ikke er nok. Men det er et rent regionsspørgsmål, og vi kan som lokalpolitikere ikke gøre andet end at gøre regionen opmærksom på, at vi er bekymrede, siger Elisa Hansen.

Ifølge udvalgsformanden drejer det sig nemlig om, at patienterne har brug for en fast læge, som de kender og er trygge ved. Derfor foreslår hun regionen af oprette "delte" arbejdspladser, så flere læger kan deles om de ledige stillinger - i håbet om at motivere nogle til at søge til Langeland.

Nye regler på vej

Løsningen kan dog blive en helt anden, hvis regeringens ekspertudvalg får gennemført regelændringer på området, fortæller Jørn Lehmann Petersen (S), næstformand i Region Syddanmarks sundhedssamordningsudvalg.

Som reglerne er nu, må regionen nemlig kun drive en lægeklinik i et år, hvorefter den skal sendes i udbud.

- I første omgang vil vi oprette en regionsklinik og sende den i udbud efter et års tid. Men der er nye regelsæt på vej, som vil gøre det muligt for os selv at drive en klinik og på den måde sikre, at der er fast tilknyttede læger. Og det er det primære for mig, at der er fast læger tilknyttet i modsætning til vikarer, siger Jørn Lehmann Petersen.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Lægemangel på Langeland: Ældreråd slår alarm

Lægemangel på Langeland: Ældreråd slår alarm

Lægemangel på Langeland: To læger skal ansættes inden maj

Lægemangel på Langeland: To læger skal ansættes inden maj