Politiaktion: Mand fik peberspray under anholdelse på Langeland

Der blev brugt peberspray ved anholdelsen. Arkivfoto: Morten Melhede

Politiaktion: Mand fik peberspray under anholdelse på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtet mand i narkosag fik peberspray. Politiet frygtede, han ville ødelægge sin mobiltelefon med bevismateriale under anholdelsen.

TULLEBØLLE: En mand på 36 år fik sprøjtet peberspray i ansigtet af politiet, da ordensmagten med fem civilklædte politifolk, ledsaget af to narkohunde, onsdag formiddag anholdt ham på Tullebølleegnen og ransagede hans bopæl. Politiet vurderede, at han var ved at ødelægge sin mobiltelefon for at skaffe noget, der senere kan bruges som bevismateriale i en retssag, af vejen, og de kunne i første omgang ikke vriste telefonen fra ham. Efter at have fået peberspray i ansigtet blev han lagt på gulvet og passiviseret.

Det kom frem, da manden blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg torsdag formiddag, sigtet for handel med amfetamin og hash. Der var to anklagepunkter, hvor han i det ene blev sigtet for at besidde ikke under 600 gram amfetamin, som ifølge anklageren var solgt videre med betydelig fortjeneste. Det skulle være foregået fra foråret 2018 og frem til januar.

I det andet tilfælde blev han sigtet for det samme med cirka et kilo amfetamin, som blev opbevaret hos en anden mand med bopæl ved Svendborg, samt cirka 1,3 kilo hash, der også var stuvet af vejen ved denne mand.

Ved grundlovsforhøret, der blev holdt for åbne døre, hvilket er bemærkelsesværdigt i den slags sager, ville den 36-årige ikke udtale sig. I stedet byggede anklageren, Christian Nielsen fra Fyns Politi, sin sag op med dokumenter med afhøringsrapporter, udskrifter fra andre retssager, udskrifter af sms-udvekslinger, fotografier med videre.

Ifølge anklageren har langelænderen fungeret som en slags bagmand, og anklageren mente også, at mandens vaner virkede voldsomt dyre i forhold til almindelige indtægter. Blandt andet havde politiet beslaglagt en cykel til 26.000 kroner, som viste sig at være blevet betalt kontakt hos en cykelhandler i Odense, lige som der var syv mærkevarestole, en del computer- og telefonudstyr med mere.

Amfetamin i dybfryseren

Centralt i anklagerens gennemgang af i hvert fald anden halvdel af sagen stod en retssag og dom mod en anden mand, A. Denne skulle angiveligt have opbevaret først hash, siden amfetamin for manden fra Tullebølleegnen. Som modydelse havde A fået eftergivet gæld samt modtaget 3000 kroner i kontanter.

En anden, B, var mindre heldig, men havde dog været i stand til at betale en gæld på 4000 kroner. Da en bekendt til B, som var i økonomiske vanskeligheder, bad B om hjælp, lod B forstå, at han var uden penge. En anden havde netop fået 4000 kroner, ifølge en sms, der blev læst op i retten. Dog uden modtagerens navn, men anklageren var sikker på, at det drejede sig om den 36-årige.

Og så havde man fundet dna-spor fra den 36-årige, da politiet havde ransaget As bopæl ved Svendborg i en anden sag. A havde opbevaret amfetaminen, han skulle holde for den 36-årige, i en dybfryser, gemt i en pose fra en større, landsdækkende, dansk dagligevarekæde. En enkelt luk-let pose, der rummede godt 70 gram amfetamin, bar med megen stor sandsynlighed dette dna.

Forsvarer Klaus Ewald ville i grundlovsforhøret have sin klient løsladt. Det kunne godt være, at man kunne gøre ham ansvarlig for de 1,3 kilo hash, men det ville i en egentlig retssag næppe indbringe mere end 60 dages fængsel, og mere kunne anklageren ikke hænge den 36-årige op på, nævnte forsvareren.

Efter at have vurderet sagen i enrum besluttede dommer Anni Brix Olesen at varetægtsfængsle den 36-årige i de fire uger, som anklageren havde anmodet om, det vil sige frem til 11. april. Kendelsen blev efter en kort drøftelse mellem den 36-årige og hans forsvarer ikke kæret.

Politiaktion: Mand fik peberspray under anholdelse på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce