Torsdag sidst på eftermiddagen dukkede politiet og medarbejdere fra Skat op på havnen i Spodsbjerg. Her tjekkede de, om sejlerne havde styr på passet, og sikrede sig, at der hverken var stoffer, doping eller våben ombord på bådene.

Spodsbjerg: Først trillede en patruljevogn ind på parkeringspladsen ved havnen i Spodsbjerg sent på eftermiddagen torsdag. Siden fulgte to biler fra Skat. To betjente og en håndfuld medarbejdere fra Skat tog derefter en times tid, hvor de gik ombord på en række tilfældige skibe med sejlturister.

Ifølge Skats funktionsleder på stedet, Henrik Jensen, var der tale om en stikprøvekontrol.

- Vi er ude at vise, at der stadig er toldere og politi, lød det fra funktionslederen.

Han kunne fortælle, at politiet tjekkede pas, altså en "Schengen-kontrol", mens folkene fra Skat skulle sikre sig, at der hverken blev smuglet våben, narko eller doping ind i landet via bådene, der for manges vedkommende bar det tyske flag.

I to grupper gik de rundt og steg ombord på flere skibe, mens turister fortsatte deres sysler med isspisning, spankuleren rundt på havnen og krabbefiskeri.

Efter turen rundt på havnen kunne både politi og toldere ifølge Henrik Jensen køre igen med den forventede fangst - ingenting.

  • fyens.dk