Paradiset ligger en halv times færgesejlads fra Rudkøbing

Sara Koch med sine tre lejere: Henriette Lund, Kristin Friis og Kristen Svenstrup. Foto: Iben Friis Jensen

Paradiset ligger en halv times færgesejlads fra Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatterne flokkes om Strynø. Syv forfattere har fast tilknytning, mens kunstnerrefugiet Skrivehuset har mange gæster - også gengangere.

Strynø: Her er stille. Kun raslen i bladene langs vejen, en spinnen fra en cykel i frigear. En sød-syrlig duft af moden frugt, græs og det kommende efterår, mens himlen stadig er septemberblå, og der er varmt solskin rundt om de efterhånden længere skygger.

Strynø duver i rolig rytme som et tidevand, der betinges af færgens afgang og ankomst, og er med til at understrege den eftertragtede ro, som får forfattere til at opfatte øen som paradisisk.

En række forfattere har fast tilknytning til Strynø - Inuk Hoff (forfatternavn Lotte Inuk), Signe Schlichtkrull, Ole Mortensøn, Sara Koch og Morten Gaustad samt de to helt nytilkomne, der netop har lejet hus i Nørregade: Caroline Albertine Minor (som netop har modtaget P.O. Enquist-prisen) samt hendes mand, Nitesh Anjaan (der også er filmskaber).

Men der er desuden forfattere, som for en kortere periode søger en skrivestund. Og skønt Skrivehuset på Nørrevej måske ikke ligner de gængse kunstner-refugier i størrelse, så er der dog ad gangen plads til fire forfattere, billedkunstnere eller komponister, men ikke larmende musikere, lyder det fra ejerne Sara Koch og Morten Gaustad, der af praktiske årsager bor i Rudkøbing.

På Strynø føler jeg mig fuldstændig tryg i forhold til hjemme på Christianshavn. Om jeg så mødte en bjørn på vejen, ville jeg ikke blive bange!
Forfatter Henriette Lund, for fjerde gang i Skrivehuset

Kunstner-refugiet

Selv bruger Sara Koch Skrivehuset som sin arbejdsplads, og stort set hver dag tager hun færgen fra Rudkøbing, for at sætte sig på sit kontor og gå i gang med dagens opgave, som lige er en oversættelse af en engelsk krimi.

Og Skrivehuset summer af koncentration fra såvel stueetagen som førstesalen. I det store værelse ovenpå sidder billedkunstner Kirsten Svenstrup fra Brunshuse ved Assens og arbejder med små pasteller til en citatbog. Lyrikeren Henriette Lund, København, er ved at lægge allersidste finish på en digtsamling i sin lille "celle" ved husets opholdsrum, mens den norske forfatter, Kristin Friis fra Nesodden i Oslofjorden, som også har værelse på førstesalen, er i gang med en roman, der stadig er i sin tidlige fase.

Sarah Koch og hendes mand, Morten Gaustad, opererer med tre priser i Skrivehuset, så fattige kunstnere (som ikke larmer!!) meget billigt kan trække sig væk fra hverdagens tummel - og den kogevask, der altid venter, som Henriette Lund indskyder.

Også forskere får særpris, mens turistområder i højsæsonen følger markedsprisen.

Paradiset ligger en halv times færgesejlads fra Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce