På fredag starter en medielejr på Langeland, som skal lære Sydfyns unge og asylansøgere noget om at lave film

Lokalerne i ungdomsklubben i Rudkøbing på Langeland vil fra fredag og fem dage frem være indtaget af en masse unge filminteresserede unge.

To unge kvinder fra RUC står bag campen, som er en del af deres speciale. Her er unge asyldrenge blevet inviteret med, og de skal sammen med unge fra Sydfyn lære at lave simple og fede film på kort tid på deres telefoner. Der vil blandt andet være flere professionelle filmfolk til at undervise.

Det er et gratis tilbud for alle interesserede, og der er stadig - dog ikke mange - pladser. Man behøver ikke have teknisk snilde for at deltage, det handler mere om at have det sjovt og udfordre lejrens tema, venskab, igennem film.

- De unge på Sydfyn får muligheden for at byde asylansøgere velkommen og samtidig lære nogle andre jævnaldrende at kende, som der normalt ikke er så gode muligheder for, fortæller Susanne Blond, der er en af kvinderne bag begivenheden,

Har man lyst til at deltage,skal man tilmelde sig på mailen: worksholangeland@gmail.com. Undervisningen foregår alle dage fra klokken 12 - 18 undtagen på fredag, hvor det er fra klokken 14-22

  • Af: