Bagenkop skal være med i optakten til VM i Stand Up Paddling. Det sker med en event på vandet, 19. august. Alle kan prøve kræfter med sporten.

Bagenkop: Stand Up Paddling (SUP) er en disciplin på vandet i rivende udvikling. Lørdag 19. august er der mulighed for gratis at prøve kræfter med fænomenet og deltage i forskellige paddling-aktiviteter ved Bagenkop Strand.

Bagenkop er nemlig en af de otte udvalgte værtsbyer, som skal være med til at sætte fokus på sporten og det kommende VM i Danmark. Målet med de forskellige events er at give alle danskerne mulighed for at komme på vandet.

Bagenkop afvikler eventen i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund, som mener, at det er vigtigt at sætte fokus på steder som Bagenkop, hvor der er gode forhold til udøve paddling og surf.

Unikt vand til sporten

Ifølge formand i Dansk Surf og Rafting Forbund Jakob Færch er Bagenkop en exceptionel vandsportsdestination i Danmark, da området byder på unikke forhold for surfere som søger bølger, vind eller fladt vand.

- Jeg er ovenud begejstret for denne mulighed for at sætte fokus på SUP i et smukt område som Bagenkop, siger Jakob Færch ifølge en pressemeddelelse.

VM i Stand Up Paddling afvikles fra 1. til 10 september i henholdsvis København og Vorupør, som er en del af Cold Hawaii./EXP