Havørnen var indtil for blot 25 år siden udryddet i Danmark, men den er siden vendt tilbage takket være et målrettet projekt fra Dansk Ornitologisk Forenings side.

Projektet, der har fået den store og meget sky rovfugl tilbage til dansk luftrum, hedder "projekt Ørn", og det har ifølge projektleder, Kim Skelmose, ført til, at havørnen ikke længere anses for at være truet af udryddelse herhjemme.

Det skriver vi om i avisen den 2. januar, hvor man i artiklen "Havørnen har slået kløerne i Danmark" kan se et foto af rede-koordinator Claus Dalskov.

Et andet billede foregiver at vise en enlig havørn, hvilket dog ikke er tilfældet. Grundet en beklagelig fejl har der "sneget" sig en duehøg ind på avissiderne i stedet for en havørn foreviget af Claus Dalskov.

Det fik fra morgenstunden tirsdag flere læsere til at reagere i mails, ved telefonopkald og i artiklens kommentarspor på Faa.dk - og tak for det.

Det rigtige billede ses på denne artikel og er altså en han-havørn over Tranekær. Avisen beklager fejlen.

Dette er en duehøg - og ikke en havørn. Privatfoto: Jane Ditzel
Dette er en duehøg - og ikke en havørn. Privatfoto: Jane Ditzel
  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.