Økologisk fusion med kalve

Med virkning fra 1. februar er firmaerne Naturkalv og Nørhavegård fusioneret. Foto: Kenneth Skipper

Økologisk fusion med kalve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nørhavegård slået sammen med kollegavirksomhed

Langeland: Med virkning fra 1. februar er firmaerne Naturkalv og Nørhavegård fusioneret.

Siden 2015 har Naturkalv kombineret pleje af naturarealer med opdræt af kalve, især jerseyracen, som ellers ville blive stået ihjel ved fødslen. Nørhavegård lidt syd for Rudkøbing har samme mål og bæredygtige opdrætsmetoder med et par "ekstra krøller" til forskel, nævnes det i en pressemeddelelse.

Ambitionen for Nørhavegård er at producere og sælge verdens bedste og mest velsmagende oksekød med så lav CO2-belastning som muligt. Forsøg har resulteret i metoder, der sikrer mørt og saftigt kød med god, afrundet smag, tilføjes det.

Produktionen vil fremover foregå sådan, at dyrene plejer naturarealer som hidtil, men 3-5 måneder før slagtning bliver de under afgræsningen tilbudt "økologisk grøntfoder", ensilage. Det er gæret grønt foder, som har udviklet en smule alkohol (cider) og druesukker.Sidst på året udskiftes Naturkalv-logoet på pakningerne med Nørhavegårds logo, da produkterne vil være ens. /EXP

Økologisk fusion med kalve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce