Øboer: Historier fra dit hood

Redkationen bag Øboer holdt reception på Byarkivet i Rudkøbing, hvor Tessa Clausen fra Nordlangelands arkiv (yderste til venstre) holdt tale, mens det fine efterårslys brød gennem den gamle banegårds ruder. Foto: Gitte Kjeldal

Øboer: Historier fra dit hood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16. årgang af Øboer - lokalhistoriske fortællinger fra Langeland og Strynø - er på gaden.

Det er fine historier fra vores egen baghave som redaktionen bag Øboer troligt har disket op med siden 2002.

Historier til at blive klogere af, til at blive overrasket over og til at blive underholdt af.

2018 udgaven er ingen undtagelse. Her kan vi læse en hjerteskærende historie om et fattigt pigeliv i den første del af 1900-tallet. En historie der lægger sig i sporet på forfatteren Merete Prytz Helles prisbelønnede roman "Folkets skønhed". Det er Carsten Hjelholt, der videregiver Kamilla Nielsens egne erindringer.

Her er Knud Pedersens spændende historie om den to gange forsvundne by Sandhagen ved Ågab ved Bagenkop og der er Kirsten Nistrup Vilhelmsens fortælling om den farverige malermester Hans Holm Hansen fra Rudkøbing. Vagn Elmelunds udpluk af faderens Hans Elmelunds dagbogsnotater fra sine 14 år som 2. lærer på Snøde Skole, blandt andet gennem krigsårene. Der er en forsmag på Peter Dragsbos kommende bog om langelandske arkitekter.

Det er en fascinerede historie om andelsbevægelsen, svineprisernes op -og nedture, fusion og strukturelle problemstillinger, som ikke bliver mindre nærværende, fordi udgangspunktet ligger i vores egen baghave og i høj grad minder om nutidens landbrugshistorier.

Det er vidt forskellige historier, men alle fascinerende i kraft af deres nærvær. Hvad nogle af historierne måske mangler i sproglig eller litterær swung, opvejes af nærværet og den begejstring historierne fortælles med.

Øboer udgivet af Rudkøbing Byhistoriske Arkiv og Langelands Museum. Bogen er på gaden nu og kan købes hos H.C. Bøger & Papir, hos lokalarkiverne over hele øen og hos langt de fleste brugser på øen.

Øboer: Historier fra dit hood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce