Nyt i TICKON: Lysende kærlighed og billeder af himlen

Chris Drury har flere steder i verden opførst sine camera Obscuras - oftest i sten. Men de langelandske kampesten har formentlig ikke kant nok til, at de kan bruges til et sikkert byggeri, hvorfor TICKON måske får et værk i træ. Chris Drury-foto.

Nyt i TICKON: Lysende kærlighed og billeder af himlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TICKON-parken endelig klar til at bestille to nye værker: Chris Drurys "Sky Cloud Chamber" og Brandon Ballengées "Love Motel for Insects".

Tranekær: Efter i et par år at have kæmpet for at skaffe penge til ny kunst i TICKON kunne bestyrelsen bag skulpturparken torsdag begejstret konstatere, at der med et tilsagn fra L.M. Fonden (entreprenørfirmaet Lemvigh & Möller) på 125.000 kroner nu er tilstækkeligt med midler til at bestille to længe ønskede værker.

Det drejer sig om Chris Drurys "Sky Cloud Chamber" og Brandon Ballengées "Love Motel for Insects".

- Vi har allerede en aftale med Chris Drury om et besøg på Langeland for at finde den bedst egnede placering til sit værk i TICKON, siger formanden for TICKONs bestyrelse, grafiker Ole Johnsen og forklarer, at Sky Cloud Chamber er et camera obscura - altså et primitivt "kamerahus", som via et 50-øre-stort hul i taget er i stand til at projicere et billede af omgivelserne ned på en hvid plade.

Sikkerhed først

Endnu er det uvist, hvilke materialer, Chris Drury har tænkt sig at bruge til sit camera obscura.

Kamera-kammeret bliver så stort, at man kan gå ind i det. Det kræver særlige sikkerheds-hensyn, og måske er de danske kampesten simpelthen slidt for runde til, at et hus opført af dem opfylder de gældende bygningsregulativer.

-Et alternativ kunne være at huset bliver opført i træ. Eller at der bliver bygget to huse indeni hinanden, siger Ole Johnsen om en konstruktion, hvor inderste hus opfylder alle sikkerhedshensyn og hvor den ydre skal derimod har den æstetiske form, der gør værket til kunst.

Kærlighed frem i lyset

Om "Love Motel for Insects" fortæller Ole Johnsen, at Ballengées både er videnskabsmand og kunstner. I princippet drejer hans event sig om at udspænde lærred og belyse det ved aftenstide, så insekter begynder at sværme omkring.

- Men også Ballengées arbejder med æstetik, så præcis hvordan han vil løse opgaven, ved jeg ikke endnu, siger Ole Johnsen, der har konstateret, at Ballengées også har arbejdet med skulpturer i neon for at tiltrække insekterne i sine projekter over hele verden.

Sidst TICKON-parken kunne indvie ny landart var, da Dan Snows værk, Diamon dMines, blev færdigt i 2011, så udsigten til to nye værker har fået Ole Johnsen til at juble. Prisen for de to værker er på omkring 350.000 kroner.

Nyt i TICKON: Lysende kærlighed og billeder af himlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce