Nyt havneråd: Bagenkop Havn er tæt på nyt havneråd

Det er nu politisk vedtaget at oprette et råd for Bagenkop Havn. Arkivfoto: Jørgen Outzen

Nyt havneråd: Bagenkop Havn er tæt på nyt havneråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et års kamp for et havneudvalg for Bagenkop Havn har Økonomiudvalget på sit seneste møde indstillet, at der etableres et havneråd for havnen. Medlem af økonomiudvalg og fortaler for havnerådet er tilfreds.

Bagenkop: Et nyt havneråd for Bagenkop Havn er ved at tage form. På Økonomiudvalgets møde mandag aften blev det besluttet at anbefale Trafik-, Teknik- og Miljøudvalgets (TTM) indstilling om, at der nedsættes et havneråd for Bagenkop Havn. Det skal endeligt besluttes på næste kommunalbestyrelsesmøde den 12. marts.

Det hele startede, da Bagenkop Erhvervsforening i marts sidste år anmodede kommunen om et havneudvalg for Bagenkop Havn, da flere følte, der ikke blev lyttet nok fra kommunens side. Dengang blev det besluttet, at der skulle nedsættes et midlertidigt udvalg til at opgaven, når en ny kommunalbestyrelse tiltrådte i år. Den type udvalg kaldes §17 stk. 4 udvalg.

Et sådant udvalg ser det dog ikke ud til at blive foreløbig, men næstformand i Bagenkop Erhvervsforening og medlem af TTM og Økonomiudvalget, Ulrik Kølle Hansen (V), er dog fint tilfreds med beslutningen om et havneråd.

- Det her er med til at sikre en god dialog mellem kommunen og brugerne af havnen, og det er jeg meget glad for. Om det så er et råd eller et udvalg, så synes jeg, det er en rigtig god måde at inddrage borgerne på, siger han.

Nej til fælles havneudvalg

Det har dog været undervejs længe, og på kommunalbestyrelsesmødet 15. januar blev det taget op igen af Ulrik Kølle Hansen. I samme omgang ytrede han også, at han ikke så idé i, at der blev etableret et fælles havneudvalg.

- Jeg vil hellere, at vi har et udvalg eller et råd for hver havn, så de problemer, der var ved hver havn, blev taget op i rådet, inden vi gik til kommunen. I den tidligere Sydlangeland Kommune havde vi et havneudvalg, og det fungerede rigtig godt. Så det er egentlig bare det, vi gerne vil have tilbage, siger han.

Men det er ingen hemmelighed, at du bruger Bagenkop Havn og har en interesse i, at der kommer et havneråd for havnen. Hvad vil du sige til de, der måske vil mene, du gør det her for egen vindings skyld?

- Jeg medgiver, at jeg har en interesse i, at der kommer styr på det her, men der er mange, der får glæde af et havneråd for Bagenkop Havn, siger Ulrik Kølle Hansen.

I indstillingen fra Økonomiudvalget blev der også lagt op til, at en repræsentant fra Ristinge Havn får en plads i rådet.

Nyt havneråd: Bagenkop Havn er tæt på nyt havneråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce