Nyt boligprojekt på Langeland: Byggeboom kan presse håndværkerpriser op

21-bygningen, som er meget markant og noget af det, man også kan se fra Langelandsbroen - men husk; kun fra passagersæderne! Foto: Hans-Henrik Dyssel.

Nyt boligprojekt på Langeland: Byggeboom kan presse håndværkerpriser op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskabet Langeland går nu igang med den praktiske del af at omdanne Rudkøbings gamle skolebygning til seniorboliger. Opsvinget i byggebranchen kan gøre projektet dyrere en planlagt.

Rudkøbing: Efter at Boligselskabet Langeland har købt 21-bygningen, Rudkøbing Skoles gamle hovedbygning fra 1921, af Langeland Kommune, handler det nu om at komme i gang med at forberede projektet med 22 påtænkte seniorboliger. Der er en række formaliteter, som hver især er vigtige. En del handler selvsagt om økonomi. Herunder hvad håndværkerne vil have for deres ydelser.

Det er ingen hemmelighed, at der er god gang i byggeriet for tiden, hvilket kan presse priserne i vejret.

- Især foregår der en masse i Odense, og det påvirker også os på Langeland. Men vi håber det bedste, siger forretningsfører Jens Garfalk fra Boligselskabet Langeland.

Ved udbuddet på seniorboligfællesskabet på Bellevue på den gamle slagterigrund i Rudkøbing lå priserne væsentligt over det forventede, men man fik lavet beskæringer i projektet, så det alligevel lod sig gennemføre.

Hvad priserne for at ombygge 21-bygningen bliver, må man dog vente på. Før licitationen er der en række andre ting, der skal på plads, nævner forretningsføreren.

- Ting tager tid. Nu går vi i gang med at udfylde det såkaldte skema A med budget. Så skal vi have teknisk rådgivning, lavet tegninger, forberedt udbudsmateriale, og så kommer selve licitationen. Så kan vi udfylde det såkaldte skema B, som ligner skema A, men hvori vi tilføjer de tal, som håndværkerne har tilbudt, tilføjer Jens Garfalk.

Der er ni måneder til at klare processen mellem skema A og skema B.

21-bygningen, der hedder sådan fordi den er bygget i 1921, bliver det tredje seniorbofællesskab i Rudkøbing. Boligselskabet Langeland har også et i Tullebølle.

Selv om man har været igennem forløbet før, og der derfor kan være erfaringer at trække på, er der også forskellige i projekterne.

- I Tullebølle gik vi i gang på nærmest bar mark, på Bellevue skulle vi først have et gammelt slagteri revet ned, og 21-bygningen handler om ombygning. Så der er ligheder, men også forskelle.

Folk fra venteliste

Da man skulle skaffe lejere til seniorbofællesskabet på slagterigrunden, indbød man interesserede til møde på Hotel Skandinavien, hvor folk kunne melde deres interesse. Det blev et overvældende tilløbsstykke.

- Om vi gør det på samme måde denne gang, ved vi ikke. Det er alt for tidligt i processen, det hele er meget nyt, nævner Jens Garfalk.

Han kan godt forestille sig, at nogle på ventelisten til henholdsvis en bolig i Løves Pakhus, også i Rudkøbing, og til Bellevue kunne være interesserede i at komme i betragtning til 21-bygningen. Boligselskabet vil dog ikke henvende sig til dem, men folk fra ventelisten er altid velkomne til den anden vej rundt at kontakte boligselskabet.

Boligselskabet Langeland har tidligere været interesseret i 21-bygningen, og tilbage i 2011-12 var der også et projekt på tale, men det kunne ikke hænge økonomisk sammen og blev derfor aldrig til noget.

Tilbage står, hvad huslejen i 21-bygningen vil blive. Man har kigget på tallene, men Jens Garfalk understreger kraftigt, at det er foreløbige priser.

Lejen vil svinge mellem 5500 kroner om måneden for den billigste lejlighed, som bliver på 74 kvadratmeter, og op til 8225 kroner for 110 kvadratmeter. Men det kan senere blive ændret.

Nyt boligprojekt på Langeland: Byggeboom kan presse håndværkerpriser op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce