I en tid med butikslukninger sker der det modsatte med Expert i Rudkøbing. Butikken udvider med en Punkt1-afdeling. Samtidig tager de yngre kræfter over, hvor Kaj "Expert" Knudsen nu stopper

Rudkøbing: I de kommende måneder sker der en større omvæltning i den lokale Expert-butik.

17. Marts åbner der en Punkt1-afdeling - specialist i hårde hvidevarer og små-elprodukter - i butikken.

Det sker i forbindelse med en større renovering, som har frigjort ekstra kvadratmeter til butikken.

Og derudover overtager Birger Andersen og Kasper Knudsen ejerskabet over Expert i Rudkøbing pr. 1. maj.

Punkt1-butikken og Experts nyere fokus på at lave såkaldte serviceaftaler med kunderne er altsammen noget som indehaver Kaj Knudsen spår vil udløse fire ekstra arbejdspladser.

Lige til højrebenet

- Det her giver rigtig god mening. Expert Nordic ejer Power, som både har Expert og Punkt1 under sig. Det betyder, at det er de samme mennesker, det samme hovedkontor, de samme kataloger og annoncer vi kan lave. Det ligger faktisk lige til højrebenet, at vi skulle opgradere, fortæller Kaj Knudsen.

Og det sker ellers i en tid, hvor der skrives mange spaltemillimeter om butikslukninger og nye indkøbs- og forbrugsmønstre.

Opbrud

Meget er i opbrud.

Elektronikbranchen i Danmark har måttet ruste sig overfor den ene trussel efter den næste.

Først gjorde internethandlen sit indtog, hvilket har presset priserne i bund.

Avancen er blevet væsentligt mindre med tiden.

- Ingen kan i dag spekulere i at få 100-200 kroner mere for en støvsuger, bare fordi de er en lokalbutik. Glem alt om det, fortæller Birger Andersen.

Siden fulgte markant hurtigere internetforbindelser, så folk i dag streamer musik og film og stort set har droppet CD'er og DVD'er.

En udvikling der indtil videre bl.a. har bragt Blockbuster- og Fona-kæderne i knæ.

Men hos Expert mener Kaj Knudsen, Kasper Knudsen og Birger Andersen, at de har fundet en forretningsmodel, der fungerer.

Rudkøbing-modellen

Blandt andet har kæden i den seneste tid fokuseret på at lave faste serviceaftaler med kunderne, som for et fast månedligt kan få alt den hjælp de vil have.

Alt lige fra netbank og mail til problemer med tv-signalet.

- Vi vinder på det her, på grund af antallet af kunder vi hjælper. Det betyder så også, at vi har travlt, men det er dejligt, siger Birger Andersen.

De tre herrer fra Expert bruger meget tid på at tage rundt og undervise i Rudkøbing-modellen i andre Expert-butikker.

Og så bliver tiden brugt på de sidste forberedelser i generationsskiftet.

- Jeg er rigtig heldig. Jeg har en søn, og en jeg næsten betragter som min søn, der har lyst til at overtage butikken, fortæller Kaj Knudsen.

Jeppe Nielsen, der er lærling i butikken, vil desuden, som tingene ser ud nu, overtage 10 procent af selskabet om et års tid.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.