Ny udvikling i sag om herregård på Langeland: Tvangsauktion aflyst

Broløkke kommer ikke på tvangsauktion alligevel. Den er aflyst, og ejeren skal nu til at forhandle de økonomiske vilkår med sine kreditorer. Arkivfoto: Roland Petersen

Ny udvikling i sag om herregård på Langeland: Tvangsauktion aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu går man i gang med en rekonstruktion og forsøger at finde en ordning med kreditorerne, oplyser Retten i Svendborg.

MAGLEBY: Tvangsauktionen over den fredede herregård Broløkke nær Magleby på Sydlangeland er aflyst. Det oplyser ejeren, Nils Palmqvist til Fyns Amts Avis.

Tvangsauktionen skulle være gennemført ved Retten i Svendborg torsdag den 10. januar, men hele mandagen arbejdede Nils Palmqvist og hans advokat med at finde en løsning, så man kunne undgå det, og tirsdag kunne hans advokat så meddele den advokat, der havde anmodet om tvangsauktionen, at den efter bekræftelse fra retten ikke gennemføres.

Nils Palmqvist vil over for Fyns Amts Avis ikke nærmere ind på, hvordan tvangsauktionen er undgået, eller hvordan det videre forløb vil blive.

- Det betragter jeg som et privat anliggende. Jeg vil hellere hæfte mig ved det lyksalige, at sagen nu er "skudt til hjørne", og at vi kan fortsætte med vores gode bidrag til Langelands udvikling via vore gæster.

- Men hvorfor skulle det komme så vidt, at der blev anmodet om tvangsauktion, og man ender i en situation, hvor Broløkkes økonomi og gældsposter fremgår af en offentlig hjemmeside fra retten?

- Igen må jeg sige, at det gælder mine private forhold, så det vil jeg ikke kommentere. Nu kører vi videre som hidtil, svarer Nils Palmqvist.

Som det er fast tradition, er Broløkke lukket i perioden 15. december-15. januar, og man åbner 17. januar igen med de faste herregårdsophold fra torsdag til lørdag eller lørdag til mandag. Dem er der 5-6000 af årligt, med anslået 10-12.000 gæster, oplyser ejeren.

- Hvis man søger på webadressen deal.dk for at bestille et ophold, meldes der udsolgt. Hvad skal man så gøre, hvis man vil på ophold på Broløkke?

- Så skal man henvende sig direkte til os og bruge vores mail info@brolokke.dk eller telefon 62 56 23 50.

Prøver at finde ordning

Nu gælder det så det videre forløb. Rent teknisk vil der ske det, at man skal i gang med en rekonstruktion. Den foregår på samme måde, som hvis en virksomhed træder i betalingsstandsning, oplyser dommer Hans Engberg fra fogedretten i Svendborg.

Dermed skal virksomheden, Broløkke, forsøge at finde en ordning med kreditorerne. I første omgang skal der udarbejdes en plan, siden et forslag, for eksempel om en dividende - altså at der betales en bestemt del af gælden. Hvis man når dertil, at der ligger et forslag, skal der et kvalificeret flertal blandt kreditorerne til at forkaste forslaget. Og kreditorerne har vægt efter deres tilgodehavende, påpeger dommeren.

Med andre ord vil en kreditor med en lille fordring ikke kunne forkaste et forslag, hvis de store kreditorer er med på det.

Det bliver ikke ordnet på en formiddag. Der kan blive tale om et forløb på op til et halvt år.

Det skitserede forløb vil blive annonceret i Statstidende en af de nærmeste dage.

I første omgang vil der blive indkaldt til møde i Retten i Svendborg den 25. januar.

Ny udvikling i sag om herregård på Langeland: Tvangsauktion aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce