I forbindelse med konstitueringen efter kommunalvalget i november blev der ikke valgt en formand for kommunens hegnssyn. Der er der nu rådet bod på efter kommunalbestyrelsens første møde, som fandt sted mandag.

Langeland: Under det første møde i den nye kommunalbestyrelse i Langeland Kommune blev der mandag udpeget en ny formand for kommunens hegnssyn.

Det blev venstremanden og tidligere borgmester i daværende Tranekær Kommune, Jørgen Nielsen, som nu står i spidsen for det tre mand store udvalg.

Det er en opgave, som Jørgen Nielsen går ind i belært af to tidligere perioder som hegnsynsmand.

- Jeg har været med i hegnssynet ad flere omgange også i de sidste to periode, der var jeg bare ikke formand. Det var jeg i Tranekær Kommune, så jeg har prøvet det før, forklarer Jørgen Nielsen.

Og til trods for, at der er tale om en opgave med et vist konfliktpotentiale, tager Jørgen Nielsen opgaven med sindsro.

- Vi er ude fire til fem gange om året, og vi kan foreslå folk at forlige sig, eller vi kan afgive en kendelse, som de så kan leve med eller tage op i det civilretslige system. Men ni ud af ti gange plejer vi at få lavet et forlig. Det er en speciel, lille opgave, og det er meget sjovt at være med til, siger Jørgen Nielsen.

Udvalgets øvrige to medlemmer er Kaj Strandmark Larsen (S) med Henning Pil som suppleant og Peter Pahnzen (K) med Carl Erik Sander som suppleant.

Suppleant for Jørgen Nielsen er Lars Chr. Pryds (V).

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.