Nordskolens madmor er 100 procent på: - For mig er det ikke et arbejde. Det er livet

Karina Christensen er forpagter af Nordlangelandshallens cafeteria og halbestyrer. Foto: Helle Judith Thomasen

Nordskolens madmor er 100 procent på: - For mig er det ikke et arbejde. Det er livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden nytår har Karina Christensen tryllet gode retter, salater og osteboller frem til elever og lærere på Nordskolen i køkkenet i Nordlangelandshallen. Så nu bliver madpakken aflastet i hvert fald to dage om ugen.

Nordlangeland: Spørger man Karina Christensen, om tidens unger fra seks års alderen op til 13 års alderen er kræsne, lyder der et rungende "nej" fra hende.

- Tværtimod, siger Karina Christensen overrasket, og hun ved, hvad hun snakker om.

Siden nytår har hun to dage om ugen serveret hjemmelavede salater, lune retter, grønt- og frugtposer, sandwich og andet guf til ganen til skolens elever og lærere på Nordskolen.

- Jeg vil tro, at vi er oppe på 80-85 procent, der spiser med tirsdag og torsdag, måske en uge ad gangen eller hele måneder, fortæller Karina Christensen.

Som forpagter af Nordlangelandshallens cafeteria og halbestyrer strikker hun selv menuforslag sammen, spørger elever og deres forældre og lærere, hvad de kunne tænke sig hvilke dage, henter inspiration og går så i gang med at kreere.

Karina Christensen elsker sit arbejde på Nordlangeland. Foto: Helle Judith Thomasen
Karina Christensen elsker sit arbejde på Nordlangeland. Foto: Helle Judith Thomasen

Genbruger gerne

Med forklædet godt bundet om sig ryger ovnlågen ned, og ud tager hun en plade med færdige osteboller, vender dem om for at sikre sig, at de nu er færdige.

Hen til vasken iler hun og skyller en kniv eller fade af.

Hun går over i hjørnet for at hente varmekasserne, så de lune retter - som denne torsdag pasta med rød peber og kylling - kan holde sig lune i plastikbøtterne med låg.

Det er nemlig først fra kl. 11.30, at den hjemmegjorte mad langes over disken til eleverne overfor på skolen.

Inden vi går derover, samler Karina Christensen, som fylder 50 til november, kompost-afklip sammen i en bøtte.

Hun har nemlig en veninde i Stoense Udflytter, som holder høns, så også de får frisk guf hver dag.

Karina Christensen, der både er uddannet kok og tjener, giver gerne en ekstra sjat penge for det genbrugspapir, som dagens sandwich - pikant ost med skinke - er pakket ind i eleverne, for:

- Jeg går ind for at bruge så få forkerte resurser som muligt, så alle bøtter med låg bliver genbrugt og hønsene får deres. Det er min måde at hjælpe til at mindske vores resurseforbrug, så vi også har en fremtid i overmorgen, forklarer hun.

Mad på skemaet hver dag

Karina Christensen er alenemor til to voksne døtre, Anna Cecillia på 20, Anna Natascha på 17, Patrick på 10 og yngstesønnen, Xander på ni år.

De tre yngste bor hjemme i Stoense Udflytter, mens den ældste bor i Malaga. Og det var faktisk et stort ønske, der gik i opfyldelse, da Karina i september sidste år kunne tage hul på sit arbejdsliv som halbestyrer og forpagter af Nordlangelandshallens cafeteria.

Hun havde ellers kastet lange forelskede blikke efter Tullebølle kro et par år, mens hun boede i Dageløkke.

Hun vidste imidlertid, at det ville være for meget arbejde for én person, og derfor ville hun ikke, selv om det var meget fristende.

Samtidig havde hendes mindste søn brug for hende, så hun var nødsaget til at være fuldtidsbeskæftiget hjemmegående mor.

De første år af hendes liv på Langeland fra 2011 gik derfor med at tage sig af Xander.

I dag er hele hendes skema imidlertid booket med at kreere, koge og krydre gode skolebidder, lave mad ud af huset til konfirmationer, runde fødselsdage og tage sig af den daglige drift af hallens cafeteria.

- Jeg er 100 procent på, og jeg elsker det. For mig er det ikke et arbejde. Det er livet, og jeg har allerede slidt næsten to par sko, griner hun.

Nordskolens madmor er 100 procent på: - For mig er det ikke et arbejde. Det er livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce