Nettobyggeriet i Rudkøbing skal standses, kræver bevaringsforening, fordi murstene har en helt forkert farve

Rudkøbing: Han var ellers lige blevet tilfreds, Nikolaj Nilou, næstformand i Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø.

I tirsdags glædede han sig til at se murstene blive lagt på facaden for det nye Nettobyggeri i Rudkøbing midtby.

Men forventningens glæde varede kort.

I onsdags sendte Nikolaj Nilou en mail til Langeland Kommunens udviklingsdirektør Anne-Lene Haveløkke, hvor han forlanger:

”Facademuren skal standses og udføres i overensstemmelse med de godkendte tegninger”.

- Tegningerne viser helt klart, at bygningen skulle have en rødstensfacade, så hvad er der sket?, spørger Nikolaj Nilou, efter han kunne konstatere, at Nettobygningen får en facade med gullige mursten.

Nuanceforskelle

I teknisk forvaltning i Langeland Kommune afviser funktionsleder Finn Granhøj kritikken. Han er da ikke i tvivl om, hvad der er sket.

- De anvender de sten, som de har fået godkendelse til. Det sker tit i det her fag, at der er uenighed om farvenuancer, forklarer han.

Der har været flere tegninger fremme i processen med godkendelse af Nettobyggeriet.

Står alene med kritik

- Efterfølgende har vi fået en anden tegning (af 6. marts 2013, red). Og den viser tydeligt, at facaden skal være samme farve som bankens bygning til højre for. De har samme røde farve på tegningen. Faktisk fremstår Netto mere rød, siger Nikolaj Nilou.

Rene Larsen (S), kommunalpolitiker og medlem af såvel teknisk udvalg som bymiljøudvalget, mener, at Netto har rettet ind på tilstrækkeligt mange kritikpunkter.De har ændret gavlen, brugt vinduer med sprosser og ændret linjerne i murstenene, så de passer ind i Ørstedsgade.

Læs mere i Fyns Amts Avis søndag

  • Af:

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.