Naturvidenskaben lægger ud med øl

- Allerede nu er mange af pladserne fyldt op til det første foredrag den 25. september, fortæller Klavs Mark Henriksen, næstformand i Bio Langelands bestyrelse. Foto: Karl Edvard Hansen

Naturvidenskaben lægger ud med øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bio Langeland havde i foråret succes med at vise videnskabelige foredrag online. Nu skal succesen følges op i efteråret med syv nye foredrag. Det første, den 25. september, handler om øl.

RUDKØBING: Bio Langeland viste i foråret forskellige foredrag fra Aarhus Universitet online på det store lærred. Det blev så stor en succes, at Bio Langeland her i efteråret vil vise syv nye naturvidenskabelige foredrag fra universitetet i Aarhus.

- Foredragene i foråret var tænkt som et forsøg, og det kom bag på os, at de blev så populære. Og allerede nu er mange af pladserne fyldt op til det første foredrag den 25. september, fortæller Klavs Mark Henriksen, næstformand i Bio Langelands bestyrelse.

Han fortæller, at alle foredrag er gratis - på nær foredraget den 25. september, der handler om øl. Der følger nemlig smagsprøver med.

Under foredraget den 25. september bliver der serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. PR-foto
Under foredraget den 25. september bliver der serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. PR-foto

Øl-eksperter på lærredet

Ved øl-foredraget den 25. september er det brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund fra Carlsbergs Laboratorium, der indtager Aarhus Universitet - og således også Bio Langeland - og deler ud af deres viden.

Blandt andet kan man høre om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.

Under foredraget bliver der serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Derfor koster det 30 kroner at deltage. Billetter til dette foredrag kan ikke reserveres, men skal købes i biografen eller på nettet.

Ved de øvrige foredrag, der spænder vidt fra kvantefysik til "hvorfor vi ældes", er der gratis entre. Og man kan godt reservere, dog er der en lille bøn fra Bio Langeland.

- Vi oplevede ved foredragene i foråret, at flere ikke afhentede eller benyttede deres billetter. Det var til skade for dem, som forsøgte at få billetter, men fik meldingen alt besat. Derfor vil vi gerne have besked, hvis man ikke kommer, så pladserne kan benyttes af andre, siger Klavs Mark Henriksen.

Alle foredrag finder sted tirsdage klokken 18.45, og man kan læse mere om programmet på https://ofn.au.dk/.

Naturvidenskaben lægger ud med øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce