De langelandske millioner til en bølgebrydende mole var dråben, der kan få Shores Langeland til at løbe over. Projektleder ved Naturturisme siger, at sandsynligheden for, at det samlede langelandske vandprojekt bliver til noget, er mangedoblet.

Langeland: Projektleder Kewin Friis Kamelarczyk fra Naturturisme I/S, der står bag udviklingen og videreførslen af idéen bag Shores Langeland, er en glad mand ovenpå nyheden om, at de langelandske lokalpolitikere nu spytter syv millioner kroner i projektet.

De syv millioner kroner skal bruges på en bølgebrydende mole i Bagenkop Havn, og samlet set vil Shores-projektet komme til at koste i omegnen af 22,5 millioner kroner, fortæller Kewin Friis Kamelarczyk.

- Med de langelandske millioner, så er sandsynligheden for, at det bliver til noget, mangedoblet, siger projektlederen til avisen.

De resterende 15 millioner kroner har Naturturisme fået lovning på fra forskellige fonde,  men forudsætningen var, at kommunen også gik ind i projektet, siger Kewin Friis Kamelarczyk, der ikke vil sætte navn på fondene på nuværende tidspunkt.

De resterende 15 millioner kroner skal bruges på "alt det sjove på land," som projektlederen siger det. Bagenkop Havn er tænkt som et "kraftcenter" som så skal lede ud til en række "hotspots" på hele Langeland

- Vi er endnu ikke dykket ned i detaljen på de enkelte hotspots, hvor de skal ligge, og hvad de skal indeholde. Men det skal handle om vandelementet. Og det kan dreje sig om alt lige fra fiskeri, kitesurfing, stand-up-paddle og kajakroning. Undervandsaktiviteter er også det helt nye sort, så det kunne også for eksempel være en iltstation til dykkere i Rudkøbing, siger Kewin Friis Kamelarczyk.

Næste proces bliver at indgå i dialog med private lodsejere, som har de mest oplagte hotspot-grunde.

- Og så skal vi også snakke med folk om, hvad de egentlig ønsker, der skal ligge ved de enkelte hotspots, siger Kewin Friis Kamelarczyk.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
Langeland Kommune i millionstøtte til vandaktiviteter

Langeland Kommune i millionstøtte til vandaktiviteter

4
Borgmester om millionstøtte til vandaktiviteter: - Vi skal udvikle kommunen

Borgmester om millionstøtte til vandaktiviteter: - Vi skal udvikle kommunen