Danmarks Naturfredningsforening Langeland vil have naturen på dagsordenen til kommunalvalget. Derfor vil de have folk til at stille spørgsmål til politikerne for at kortlægge deres syn på naturen.

Langeland: Når langelænderne placerer deres kryds til november, skal de også kunne navigere efter de forskellige kandidaters syn på naturen.

Det mener Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdelig på Langeland, der lige nu er i gang med at indsamle spørgsmål, som de vil stille til politikerne. Spørgsmålene bliver indsamlet via Facebook, ligesom der kom en del, da foreningen tog opstilling på By Night i Rudkøbing.

- Så vil vi vælge nogle ud og maile dem direkte til hver enkelt opstillede politiker og så samtidig offentliggøre spørgsmålene, siger Carsten Friager, der er næstformand i Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi vil gerne have nature på dagsordenen. Det er den slet ikke. Alle politikere taler om den pragtfulde natur, vi har på Langeland. Men der er ingen af dem, der har den på dagsordenen, siger næstformanden.

Stor indflydelse på natur

I Danmarks Naturfredningsforening arbejder de både for at bevare og for at skabe natur, og der hvor politikerne især kommer ind i billedet, fortæller Carsten Friager, er, når borgere og landmænd søger tilladelse til eksempelvis byggeri.

- Det kan de jo sige ja til eller nej til. Og mange af de ting, som borgere eller især landmænd søger tilladelse til, er ting, der går ud over naturen. På den måde har de stor indflydelse på naturen. Og så kunne de jo selv, hvis de har penge og mulighed for det, sætte noget i gang, for eksempel et vådområde eller hvad ved jeg.

Carsten Friager fortæller, at man gerne vil have flere spørgsmål og opfordrer derfor folk til at gå ind på foreningens Facebook-side DN Langeland eller sende en mail til langeland@dn.dk inden den 1. august.

- Det kan være konkrete ting, som om man må køre mountainbike ved de vilde heste, som nogle er begyndt på. Det kunne være landbrugets brug af gaskanoner ude ved naturbeskyttede områder. Det kunne også være mere overordnede ting omkring, at man gerne vil bevare grøftekanter, eller at man gerne vil have flere grøftekanter, eller det kunne være om adgangen til naturen. Jamen, det kan være alt muligt, siger Carsten Friager.

Danmarks Naturfredningsforening har 430 medlemmer på Langeland.

  • fyens.dk