Natur-formand: Der mangler mus og regnorme til rovfuglene

Nis Rattenborg konstaterer at der mangler føde til rovfuglene. Arkivfoto

Natur-formand: Der mangler mus og regnorme til rovfuglene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nis Rattenborg bekymret over for få mus og regnorme til sultne rovfugle.

HUMBLE: Formand for lokal-afdelingen af Danmarks Naturfredningsforening, Nis Rattenborg, Vesteregn, møder op, stærk bekymret i gummestøvler, huen over ørerne og kikkert om halsen.

- Der er bekymrende få mus i år, meddeler han og uvilkårligt trækker man vejret lettet. For hos Deres Udsendte er der netop fanget fire mus, og hvis det er få, så ønsker man sig ikke et år med mange mus.

Men museantallet betyder selvfølgelig noget i en større sammenhæng, forklarer Nis Rattenborg efter først at have lykønsket med den tilsyneladende store musebestand i mit fritidshus. For andre - ikke bare naturvejleder Marianne Kragh Petersen fra Skovsgaard, men især rovfugle som musvåger, ugler og tårnfalk lider under fødemanglen.

De saftige larver er væk

- Den varme sommer har betydet, at det er sløjt med både mus og regnorme. Især i et vejr som dette, bude der være mange, mange flere orme, siger han og giver forklaringen om, at generalisterne har haft det svært, specialisterne har haft det okay - endda ligefrem godt i den varme, tørre sommer.

Generalister er de dyr og fugle, som er almindelige. Specialisterne er de sjældne. Som for eksempel rødrygget tårnskade, som der aldrig har været så mange af som i år.

Også den lille sjældne sommerfugl, Duehale - den, der ligner en kolibri, når den svirrende med vingerne kan stå stille i luften, har været i et hidtil uset antal.

- Generelt kan man sige, at gæs, ænder og vadefugle har klaret sig bedst i år. Rovfuglene knap så godt. Værst er det for småfuglene, siger Nis Rattenborg.

- Nogle har kompenseret ved at få flere kuld unger, men hvis der ikke har været proteinrig føde at skaffe, har de nye kuld haft det svært.

Modermælkserstatning i fugleverdenen er proteinrige saftige larver og orme, lyder forklaringen fra Nis Rattenborg.

Natur-formand: Der mangler mus og regnorme til rovfuglene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce