Musik med mobilitet

Georg Jensen mestrer stort set alle instrumenter. Her giver han et nummer på det elektroniske klaver. Foto: Karl Edvard Hansen

Musik med mobilitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Georg Jensen, som har en langvarig musikuddannelse bag sig og har undervist på både egen og flere af landets musikskoler, underviser nu hjemme hos folk privat.

BAGENKOP: Han har en lang uddannelse inden for både rytmisk og klassisk musik. Og selv om man måske forbinder navnet Georg Jensen med sølvtøj, så er der i dette tilfælde snarere tale om slagtøj.

Men Georg Jensen, der bor i Fredsbjergparken i Bagenkop, gør sig ikke blot på trommer, han mestrer nemlig stort set alle musikinstrumenter, og han har undervist på en række musikskoler - sidst har han drevet sin egen, "Den alternative Musikskole" i Svendborg.

Fra at have haft en fast base for musikskolen har han nu valgt at fungere som mobil musiklærer og tilbyde undervisning hos kursisterne i egne hjem.

- Der er mange, der kan have svært ved at tilrettelægge hverdagen, når de skal nå ting til bestemte tidspunkter, så her skal de ikke tænke på transport og så videre, men kan få tilrettelagt en undervisning, der tilpasses efter egne behov, der hvor de har hjemme, siger Georg Jensen.

Han tilføjer, at det også har den fordel for ham selv, at han ikke er bundet op af en dyr husleje eller krav i forbindelse med lejemålet. Nu skal han bare pakke instrumenterne, som han transporterer på en trailer med top.

Her ses et lille udpluk af Georg Jensens store instrumentpark, som transporteres rundt efter behov. Foto: Karl Edvard Hansen
Her ses et lille udpluk af Georg Jensens store instrumentpark, som transporteres rundt efter behov. Foto: Karl Edvard Hansen

Man skal altid øve sig

Georg Jensens er barnefødt på Nørrebro, og musik har altid fyldt meget i den nu 69-årige musiklærers liv. Og i ungdomsårene var det Elvis Presley, Beatles og Rolling Stones, som gav brændstof til, at han selv fyrede den af i rockbandet "Step by Step". I dag er det jazzen, han gør sig i sammen med dansk-russiske Irini Strange.

- Musik kan så meget, og det holder en i gang, siger Georg Jensen og tilføjer, at det som alt andet skal holdes ved lige.

- I dag er der så mange tekniske muligheder, og der produceres musik i massevis, men det er ikke nok med teknikken, man skal nemlig altid øve sig, hvis musikken skal have en personlig stemme, understreger han.

Georg Jensen har igennem musikskolerne stor erfaring i at arbejde med unge mennesker, men underviser folk i alle aldre.

- Min yngste elev er syv år, og ældste er 56, men det afgørende er, at de er drevet af musikken, siger han.

For mere information kan man kontakte Georg Jensen på 6073 1047.

Georg Jensen stod i en årrække bag
Georg Jensen stod i en årrække bag "Den alternative Musikskole på Sydfyn", der havde sit eget rytmiske orkester, som her ses ved Musikskolernes Dag i Tivoli. Privatfoto

Musik med mobilitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce