Museumskib: Forening vil overtage Mjølner

Mjølner er et paketskib, der sejlede varer til og fra Langeland fra starten af 1920erne. Foto: Søren Stidsholdt Nielsen.

Museumskib: Forening vil overtage Mjølner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 20 personer var samlet i pakhuset på havnen i Rudkøbing onsdag aften, hvor de blev enige om at danne en forening, der kan overtage museumsskibet Mjølner.

Rudkøbing: 19 interesserede dukkede op, og fem havde i forevejen givet tilsagn om, at de ville være med, da der onsdag aften blev holdt møde om, hvordan museumskibet Mjølner kan bevares på Langeland.

Som et led i kommunens budgetforlig er det besluttet, at Langelands Museum skal afhænde Mjølner for at spare 50.000 kroner om året foruden de arbejdstimer, museet bruger på skibet.

Men med fremmødet onsdag er initiativtagerne sikre på, at Mjølners fremtid ligger i Rudkøbing Havn. Museet har meddelt, at det vil overdrage skibet til en eventuel forening uden beregning.

- Det skal nok blive en realitet, det er jeg sikker på, siger Jørgen Rasmussen, der ud over at være en af initiativtagerne også er formand for Sejlskibs- og Pakhusforeningen i Rudkøbing.

Der er nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med et oplæg til vedtægter for foreningen og de faste rammer omkring skibet.

De regner med, at det vil koste omkring 30.000 kroner om året at drive Mjølner, mens større reparationer skal finansieres af fonde.

- Vi arbejder også på, at lave en slags folkeaktier eller støttemedlemskaber, så folk kan støtte Mjølner uden at være direkte medlemmer, siger Jørgen Rasmussen.

Mjølner er blevet nyrenoveret i museets regi i 1997 og har fået ny rigning, så skibet er i god stand. Det trænger dog ifølge initivativtagerne til både lak og maling.

Jørgen Rasmussen regner med, at der går "et par måneder", inden de formelle ting er på plads, og foreningen kan overtage skibet.

Museumskib: Forening vil overtage Mjølner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce