Mor håber stadig at redde lukningstruet børnehave i Rudkøbing


Mor håber stadig at redde lukningstruet børnehave i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor fra forældreråd stillede spørgsmål om, hvor langt man er nået i sagen om Pyramiden.

RUDKØBING: Sagen om lukningen af børnehaven Pyramiden i Rudkøbing vil blive taget politisk op i næste uge. Det fremgik under kommunalbestyrelsens møde, hvor Ellen Trae, der er medlem af forældrerådet ved søsterbørnehaven Vejlen, under spørgetiden ville høre, hvordan det går.

De 30 børnehavebørn og personalet skal rykke nogle hundrede meter væk til Vejlen. Kommunalbestyrelsen kalder det en flytning, da Pyramiden og Vejlen er dele af samme juridiske enhed.

Forældrerådene ved både Vejlen og Pyramiden havde for nylig et møde med borgmester Tonni Hansen (SF) og formanden for Lærings-, Social- og Kulturudvalget, Jan Ole Jakobsen (V) og embedsmænd. Herefter blev forældrerådene bedt om at sende kommunen en skrivelse med deres synspunkter og oplysninger.

Skrivelsen er sendt til samtlige medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Fyns Amts Avis har søgt og fået aktindsigt hos Langeland Kommune i denne skrivelse.

Forældrene påpeger blandt andet, at der kan blive tale om overbelægning, da børnetallet for Langeland Midt er større end ventet, og man er foruroliget over det, man betegner som upræcise tal. Inden for den seneste måned har flere forskellige tal været i spil, anføres det.

Forældrene nævner, at da man lukkede en anden afdeling (Solsikken) og inkluderede børn med særlige behov i Pyramiden, satte man tallet ned her fra 46 børn til 30 almene pladser. Man lod de otte børn med særlige behov tælle dobbelt, og det har man ikke taget højde for i det "nye" Vejlen, nævnes det.

- Hvis man lukker Pyramiden, som er egnet til at tage hånd om børn med særlige behov, er vi bekymrede for, at der vil blive et øget behov for at købe dyre specialpædagogiske pladser uden for kommunen. Man har netop kunnet skære i puljen til disse pladser for budgetåret 2019, skriver forældrerådene.

Sag i fagudvalg

Desuden påpeger rådene, at man har valgt at genåbne Solhatten, som man tidligere har fravalgt på grund af driftsomkostninger, blandt andet dyr opvarmning med oliefyr. Samtidig vil den tidligere børnehavestart (to år og 10 måneder mod hidtil tre år) give øget behov for puslepladser med videre.

Og tilbage til spørgeren på kommunalbestyrelsesmødet, Ellen Trae. Hun er mor til to børn i Vejlen på henholdsvis fem og tre år.

- Jeg har et håb om, at de bevarer Pyramiden. Jeg bliver nødt til at tro på det, sagde hun til Fyns Amts Avis efter mødet.

Lærings-, Social- og Kulturudvalget kigger på forældrenes skrivelse og sagen i øvrigt på sit møde tirsdag.

Udvalget alene kan dog ikke omgøre beslutningen, som er en del af budgetforliget. Hvis man eventuelt alligevel vil bevare Pyramiden, skal sagen forelægges for den samlede kommunalbestyrelse - eller eventuelt klares af via gruppeformændene for partierne, oplyste Tonni Hansen som svar under spørgetiden.

Lukningen af Pyramiden kom ind i allersidste øjeblik i de politiske forhandlinger om budgetforliget. Man kan spare 200.000 kroner årligt. Beslutningen kom først til forældrenes kendskab lang tid efter.

Med mindre der sker ændringer, skal Pyramiden lukke med udgangen af marts 2019.

Mor håber stadig at redde lukningstruet børnehave i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce