Mobning skal være fast punkt ved udvalgsmøder

Mobning blev mandag diskuteret på aftenens kommunalbestyrelsesmøde. Emnet var også på dagsordenen under valgkampen, hvor Jan Ole Jakobsen og Lisa Pihl Jensen her ses til et debatmøde. Arkivfoto: Kenneth Skipper

Mobning skal være fast punkt ved udvalgsmøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved mandagens kommunalbestyrelsesmøde blev det foreslået, at mobning i de langelandske skoler fremover skal på dagsordenen til alle møder i Uddannelses-, Kultur- og Socialudvalget.

Borgmester Bjarne Nielsen indledte kommunalbestyrelsesmødet mandag den 11. december med at give gaver og tak til de syv afgående medlemmer - det var nemlig det sidste månedlige møde, før den nye kommunalbestyrelse træder til.

Bagefter var mobning på dagsordenen som et af de første punkter. Her skulle kommunalbestyrelsen tage stilling til direktionens indstilling om, at kompetencen til at behandle klagesager om mobning delegeres til centerchefen for Læring & Trivsel.

Og dét var der opbakning til, men også flere kommentarer.

For lille ambition

Jan Ole Jakobsen (V), som er formand for Uddannelses-, Kultur- og Socialudvalget, lagde ud med at understrege, at den ekstra opmærksomhed på mobning ikke handler specifikt om Ørstedskolen.

Skolen har været centrum for en del af debatten, siden en trivselsundersøgelse fra TrygFonden og Børns Vilkår i oktober viste, at 10,7 procent af eleverne i 4.-9.klasse på de langelandske skoler er blevet mobbet.

Lisa Pihl Jensen (S) undrede sig over, at mobning ikke var blevet taget op i udvalget, og kommenterede også Jan Ole Jakobsens kommentar i Fyns Amts Avis om, at han forventer én procents forbedring i den næste trivselsundersøgelse.

- Én procent - det er en alt for lille ambition. Vi skal tage det op på næste møde i det nye udvalg, sagde Lisa Pihl Jensen til mødet.

Stigning aldrig heldig

Det fik Jan Ole Jakobsen til at foreslå, at mobning skal være et fast punkt på alle udvalgsmøder:

- Så vi hver gang vender: Hvor er vi i forhold til mobning? Det er også oplagt, at det bliver et fast punkt på skolebestyrelsesmøderne, sagde han.

Det var der bred tilslutning til, om end Tommy Bredahl (Ø) mente, at emnet havde været oppe, og at der var opmærksomhed på problemet.

Mobning skal være fast punkt ved udvalgsmøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce