Misbrug på Langeland: Jobcenterchef råber vagt i gevær

Jobcentrets chef, Torben Lønberg, har redegjort for situationen med de mange, som møder op efter indtag af hash og lignende. Arkivfoto: Karl Edvard Hansen

Misbrug på Langeland: Jobcenterchef råber vagt i gevær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 af 94 fremmødte på samme dag viste tegn på nylig brug af hash og lignende

Langeland: Jobcentret på Langeland oplever massive problemer med brugere, som er eller har været påvirket af hash og lignende, når de møder op. På en tilfældigt udvalgt dag blev der registreret 20 ud af 94, som man var i kontakt med. Her vurderede Jobcentrets medarbejdere, at den fremmødte havde en eller anden form for misbrug.

Jobcentrets chef, Torben Lønberg, har fremlagt disse tal over for Beskæftigelses-, Uddannelses- og Integrationsudvalget, og han er bekymret over situationen.

- I modsætning til alkohol, som man kan fjerne sporene efter, så sidder hashlugten der. Det er i sådanne situationer, hvor du er nødt til at lufte ud på kontoret bagefter, og det her betyder, at vi får meget svært ved at udføre vores opgave med at bringe personen videre, fastslår jobcenterchefen.

Halvdelen erkender problemet

Hvis man konfronterer brugere af Jobcentret med deres forbrug af hash, er der forskellige reaktioner, tilføjer Torben Lønberg.

- Halvdelen vil godt erkende et problem, resten ikke. For den sidste gruppe er der typisk tale om holdningen, "at den får en skalle i weekenden, men hvis jeg kommer i arbejde, så stopper jeg", påpeger jobcenterchefen.

Torben Lønberg understreger, at han kun har udtalt sig om 18-30-årige, som er den gruppe, jobcentret har kontakt med.

Ønsker temadrøftelse

Meldingen fra Jobcentret betyder, at formanden for Uddannelses-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, René Larsen (S) meget gerne ser en ny temadrøftelse i kommunalbestyrelsen om misbrug. Desuden påpeger han, at to andre kommunale udvalg skal se nærmere på problemstillingen. Det er Sundhedsudvalget samt Lærings-, Social- og Kulturudvalget.

- Det vil vi også gerne, fordi vi får andre meldinger fra skolerne og ssp-samarbejdet, som går på, at der ingen nævneværdige problemer er efter, at vi satte kraftigt ind sidste år. Så vi vil meget gerne have styr på, hvordan det ser ud, tilføjer René Larsen.

Misbrugsbehandling for borgere, der er fyldt 30 år, foregår på Misbrugscentret i Svendborg.

De unge mellem 18-29 år har desuden mulighed for at deltage i misbrugsbehandling én gang om ugen i Sundhedshuset i Rudkøbing.

I Socialforvaltningen har de haft kontakt til Svendborg kommunes misbrugscenter, som kunne oplyse, at de har seks unge fra Langeland i behandling i alderen 18-25 år.

Misbrug på Langeland: Jobcenterchef råber vagt i gevær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce