Dåbstallet går tilbage på Langeland, og selv om en hel del asylansøgere er blevet døbt på øen de seneste år, retter det ikke op på antallet af døbte i folkekirkerne.

Langeland: Mens færre og færre langelændere de seneste 10 år har holdt hovedet ind over døbefonten, ser det anderledes ud blandt øens asylansøgere.

I hvert fald hos Pinsekirken i Rudkøbing, der de seneste fem år ifølge præst Susanne Krog har oplevet en "stærk søgning" fra asylansøgere, der var interesseret i den kristne tro.

- Rigtig mange asylansøgere kom i kirken hos os. Nogle valgte at blive kristne, mens andre valgte at finde ud af mere om den kristne tro ved at komme i vores kirke, siger Susanne Krog.

Pinsekirkepræsten anslår, at over 200 asylansøgere har været igennem kirken de seneste fem år - mindst 50 af dem er blevet døbt i Pinsekirken i Rudkøbing.

- Jeg plejer at sige, at alle mennesker har en trosrejse, og det har en asylansøger, muslim eller buddhist også, fortæller Susanne Krog, der i øvrigt oplever, at livet i kirken generelt er stødt stigende.

Motivet er en udfordring

Sidste år kritiserede blandt andre daværende kirkeminister Bertel Haarder (V), at et større antal asylansøgere lod sig døbe i håb om, at det var lettere at opnå opholdstilladelse.

Susanne Krog har selv undervist asylansøgerne i den kristne tro, og hun beskriver det som en reel udfordring at analysere asylansøgernes motiv for en dåb.

- Det er da en udfordring for alle præster, der arbejder med asylansøgere, at vi skal være meget grundige i vores undervisning og i den personlige kontakt. Det har jeg lagt vægt på. Der ligger mange samtaler bag, man bliver døbt, siger Susanne Krog, der har fået enkelte asylansøgere på andre tanker end at lade sig døbe.

Mens Pinsekirken har oplevet en stor søgning, har asylansøgerne umiddelbart ikke været med til at rette op på et faldende dåbstal i folkekirkerne på Langeland.

- Mig bekendt har ingen folkekirkepræster fået omvendt nogen muslimer, om jeg så må sige. Ikke i Rudkøbing i hvert fald. Det er 100 procent sikkert, fortæller sognepræst Hanne Davidsen fra Rudkøbing og Simmerbølle kirker.

Provst Trille Brink Westergaard mener, at de døbte asylansøgere kan tælles på en hånd:

- Jeg ved kun, hvad jeg hører fra præsterne. Jeg kan ikke udelukke, at der er blevet døbt en eller to, men det er ikke noget, som ændrer dåbstallet, bemærker provsten.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Sydfynsk folkekirkemedlem: Fyns Amts Avis er en modig avis

Sydfynsk folkekirkemedlem: Fyns Amts Avis er en modig avis

Biskop: God interesse for kirke med to begravelser i 2016

Biskop: God interesse for kirke med to begravelser i 2016

Sognet med to begravelser: - Kirken er det sidste, vi har tilbage

Sognet med to begravelser: - Kirken er det sidste, vi har tilbage