Mindre i kompensation til kriseramte torskefiskere

Torskekvoterne er reduceret, og der er indført stop for fiskeri efter torsk i to måneder. Nogle fiskere vil ikke få gavn af dette års kompensationsordning. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Mindre i kompensation til kriseramte torskefiskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nogle torskefiskere i vestlige Østersø vil slet ikke få gavn af dette års kompensationsordning for nedsatte kvoter.

Vestlige Østersø: Ligesom sidste år kommer staten med en hjælpende hånd til de kvote- og kriseramte torskefiskere i den vestlige del af Østersøen. Men en mindre hjælpende hånd end sidste år.

Det sker i form af en såkaldt hjælpepakke på 10,8 millioner kroner.

Pr. den 1. januar 2017 blev fiskernes torskekvote i vestlige Østersø beskåret med 56 procent, og der blev indført et stop for fiskeri efter torsk i to måneder i det tidlige forår - netop den periode hvor for eksempel erhvervsfiskerne i Bagenkop ellers fangede de fleste torsk. Årsagen til restriktionerne var, at områdets torskebestand efter biologernes opfattelse er truet. Som kompensation afsatte staten 24 millioner kroner til fordeling mellem de ramte fiskere.

Desværre har regeringen og folketinget ikke medtaget forslaget om oplægning i ordningen. Det ærgrer vi os over, for der er fiskere. for der er fiskere, der er hårdest ramt af kvote-reduktion og lukkeperiode, som ikke kan kompenseres i 2018.
Svend-Erik Andersen

Højest 30.000 euro

Dette års hjælpepakke er altså betydeligt mindre, og nogle fiskere vil kun kunne modtage en mindre kompensation eller slet ingenting. Ifølge reglerne for fordelingen af pengene må der - over en tre-årig periode - ikke udbetales mere end 30.000 euro pr. fiskerivirksomhed, og flere fiskere fik allerede i 2017 udbetalt det maksimale støttebeløb på 30.000 euro. Derfor kan de ikke komme i betragtning i år.

Danmarks Fiskeriforening frygter, at de fiskere, der rammes hårdest af reduktionen i fiskekvoterne og den to måneder lange lukkeperiode, slet ikke får kompensation i år. Foreningen havde også anbefalet, at hjælpepakken indeholdt en oplægsordning, som det er tilfældet i Tyskland.

- Desværre har regeringen og folketinget ikke medtaget forslaget om oplægning i ordningen. Det ærgrer vi os over, for der er fiskere, der er hårdest ramt af kvotereduktion og lukkeperiode, som ikke kan kompenseres i 2018, udtaler Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, i en pressemeddelelse. Formanden vurderer, at effekten af den valgte kompensationsmodel bliver begrænset.

Mindre i kompensation til kriseramte torskefiskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce