Millionindsprøjtning i lokal virksomhed: Dencam ruster sig til fremtiden

Fræseren til 15 millioner kroner hænger i loftet og bliver blandt andet testet på klodsen ved siden af værkfører Tommy Christensen. Foto: Catrine Madelaire.

Millionindsprøjtning i lokal virksomhed: Dencam ruster sig til fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den langelandske producent af modeller til vindmølleforme, Dencam Composit, investerer 15 millioner kroner i nyt udstyr for at fremtidssikre virksomheden.

RUDKØBING: Vindmøllebranchen har medvind, og det kan mærkes hos Dencam Composite, der i øjeblikket er i fuld gang med at tilpasse virksomheden til behovet for stadig større vindmøller.

Derfor har virksomheden netop investeret i nyt udstyr til 15 millioner kroner for at kunne udvide produktionen og følge med efterspørgslen.

- Vi udvider vores kapacitet for at fremtidssikre virksomheden. Vindmøllevinger bliver større og større, så det er vigtigt, at vi kan følge med og levere vores vinge-modeller i de størrelser, der bliver efterspurgt, siger Jens Andersen, der er direktør i Dencam Composite A/S.

Den nye investering er en 52 meter lang fræser, der kan fræse vinge-modeller i stor skala og i alle størrelser. Vinge-modellerne bruges af andre virksomheder til at producere forme til vindmøllevinger.

Dencam har allerede tilsvarende fræsere i afdelingen i Faaborg, men nu er det tid til, at virksomhedens største produktionssted, som er Rudkøbing, også får en.

- Udviklingen er gået godt, og vi får mange forespørgsler på større vinger, så det er vigtigt, at vi også kan producere modellerne til det i Rudkøbing, siger Jens Andersen.

Den største vindmøllevinge i verden findes i Frankrig og er på 107 meter. Men franskmændene kan ifølge Jens Andersen hurtigt bliver overhalet, fordi udviklingen gør, at vindmøllerne kun bliver større i fremtiden.

Om Dencam Composite
Dencam Composite fremstiller blandt andet vinge-modeller. Modellerne bruges til at lave støbeforme til vindmøllevinger. Virksomheden har fabrikker i Faaborg, Kirkeby og i Rudkøbing med ca 160 ansatte.

Det største produktionssted er i Rudkøbing med i øjeblikket ca 100 ansatte.

Dencam Composite gav sidste år et overskud på 15 millioner kroner før skat - en forbedring på 3,5 millioner kroner.

Virksomheden er indstillet til Entrepreneur of the Year 2019.

Jens Dalgaard Andersen er direktør.

Lui Kastrup, bosiddende i København, er formand for bestyrelsen og medejer.

Steen Lorenz Johan Hansen, bosiddende i Vedbæk, er hovedejer af virksomheden.

Arbejdspladser på sigt

Dencam Composites regnskab for det første halve år i 2019 er ikke offentligt, men Jens Andersen oplyser, at det har været positivt og præget af vækst.

Skaber investeringen flere arbejdspladser hos jer?

- Det håber jeg på sigt, men det er ikke noget, der sker i morgen. Vi er en ren projektvirksomhed, så vi er meget afhængige af enkeltprojekter, siger Jens Andersen.

Forventningen hos ham er dog, at det kommende år bliver godt - det er også en af grundene til investeringen.

- Vi forventer, at der kommer yderligere vækst næste år, for der er udsigt til, at der bliver vedtaget nogle store vindmølleparker i Danmark.

Investeringen betyder, at Dencam kan øge sin produktion.

Den nye fræser hænger allerede i en af virksomhedens store haller i Rudkøbing og forventes at kunne tages i brug den kommende uge.

Og torsdag den 29. august kl. 13 bliver fræseren indviet af borgmester Tonni Hansen (SF).

Millionindsprøjtning i lokal virksomhed: Dencam ruster sig til fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce