Pasningen af den fredede Snøde Hesselbjerg Stubhave koster ejeren, Hou-Stoense-Snøde Menighedsråd, omkring 20.000 kroner om året. Og menighedsrådet skal spare.

SNØDE-HESSELBJERG: De seneste 30-40 år har menighedsrådet i Snøde ejet den lille og fredede Snøde-Hesselbjerg Stubhave.

Driften af stubhaven er imidlertid en økonomisk belastning for menighedsrådet, som har besluttet at skoven på 1,5 hektar skal sælges. Foreløbig har menighedsrådet dog ikke fundet en køber, og der er også visse tekniske og juridiske problemer ved et salg.

Stubhaven er forholdsvis dyr i drift. Man må jo kun fælde på en bestemt måde. Derfor er stubhaven kun en udgift for menighedsrådet, og vi skal spare.

Michael Thierry

- Stubhaven er forholdsvis dyr i drift. Man må jo kun fælde på en bestemt måde. Derfor er stubhaven kun en udgift for menighedsrådet, og vi skal spare. Samtidig er vores kerneområde ikke skovdrift, siger Michael Thierry, formand for Hou-Stoense-Snøde Menighedsråd. Han anslår, at driften af stubhaven årligt koster menighedsrådet omkring 20.000 kroner.

Michael Thierry er ikke bange for, at en ny ejer måske kunne ødelægge stubhaven:

- Nej, det er der ingen fare for. Den er jo fredet og skal passes på nogle helt bestemte betingelser, fortsætter han.

- Stubhaven er blevet passet godt i rigtig mange år, alle de år, hvor menighedsrådet har ejet den. Blandt andet med hjælp af frivillige. Men vi magter ikke den opgave mere. Det er bedre, at den bliver passet professionelt, udtaler Michael Thierry.

Menighedsrådsformanden erkender, at blandt andet fredningskendelsen begrænser antallet af interesserede købere.

- Det er heller ikke ligefrem en overskudsforretning. Samtidig har vi fundet ud af, at der muligvis er nogle restriktioner. Stubhaven er defineret som landbrugsjord, som kun kan købes af landmænd indenfor 5 kilometers afstand. Vi er ved at undersøge, hvordan man kan sælge stubhaven, tilføjer Michael Thierry.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Lokale frygter store maskiner i fredet skov

Lokale frygter store maskiner i fredet skov

Derfor blev stubhaven fredet i 1988

Derfor blev stubhaven fredet i 1988