Medicinhaverne: Check fra Fynske Bank

Bjarne Andersson overrækker de små 140.000 kr til medicinhavernes frivillige. Foto: Pressefoto

Medicinhaverne: Check fra Fynske Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske Bank afleverede forleden 138.750 kroner til de frivillige i Medicinhaverne i Tranekær. Pengene skal blandt andet gå til et "Hildegard af Bingen-afsnit" i haverne.

Næsten 140.000 kroner havde fynske banks erhvervskundechef Bjarne Andersson med til Medicinhaverne, da de frivillige var samlet til den faste arbejdsdag forleden.

Pengene skal bruges til den femte Medicinhave, haven for infektioner og immunsystem. Haven får et underafsnit mange planteinteresserede har set frem til, nemlig et Hildegard af Bingen afsnit. Den tyske middelaldernonne skrev bl.a. lægeurtebogen "Physica", der fik stor betydning i de følgende århundreder. Medicinhaverne vil derfor vise en række af de urter, som Hildegard af Bingen anbefalede og via skilte i haven fortælle om hendes betydning.

De mange penge stammer fra anparter, som Fynske Bank oprindelig investerede i planteavlsprojektet CEBI, der som Medicinhaverne oprindelig udsprang af Plante Ressource Foreningen Langeland (PRFO). Og Da CEBI tidligere i år nedlagde sig selv, valgte Fynske Bank - og i øvrigt også flere private investorer - at lade værdien af deres anparter tilfalde Medicinhaverne.

Selv om Medincinhaverne har haft en forrygende sæson, er formanden for haverne, Helle Ravn, meget glad for pengene.

- Det er dyrt at anlægge nye haver, siger hun.

Medicinhaverne: Check fra Fynske Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce