Massevis af høringssvar: Her er fortalerne for nedrivning af Østergadehuse


Massevis af høringssvar: Her er fortalerne for nedrivning af Østergadehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mulig nedrivning af to huse i Østergade i Rudkøbing har de seneste ni måneder i den grad delt vandene og fået folk til tasterne på Langeland. Nu har Langeland Kommune gennemført en høringsperiode, hvor bunkevis af høringssvar er kommet ind, inden kommunalbestyrelsen næste år skal tage stilling til Superbrugsens ønske om at rive Østergade 46 og 48 ned.

Fyns Amts Avis giver herunder overblik over de høringssvar, der taler for en nedrivning. Du kan trykke på den røde pil, hvor man får høringssvar, der taler for at bevare husene.

For

MHT. ansøgningen fra Super Brugsen i Rudkøbing om lov til at rive de omtalte bygninger ned, synes jeg at udvalget der behandler sagen, skal give brugsen den tilladelse de søger.

Grunden hertil er:

1. Jeg frygter at den tendens som allerede er igang vil eskalere. Tendensen er at så snart en butik står tom bliver butikken lavet til et udstillings lokale. Hvis det fortsætter så ender det med at byens forretninger kun er åbne når folk ringer og beder om lov til at handle .

2. Når nu Torvet ved det gamle Rådhus stort set er affolket og butikkerne er udstillings vinduer mere eller mindre så er det godt for byen og kommunen at der er en forretnig som vil prøve at lave et ny torv til gavn og glæde for Rudkøbing By.

3. MHT. Gavlen på Østergade 44. Udskriv en konkurrence om dekorering (lidt i stil med mange gavle i Brande (mener jeg).

Så kære udvalg, giv Brugsen den tilladelse til nedrivning af de to gamle huse i Østergade 46 og 48 i Rudkøbing by, så vi kan få et nyt torv med den smukke udsigt ned over Vejlen.

Venlig hilsen
Leif Borgwardt Schmidt

For

Hej på Rådhuset

Jeg er ikke typen, som har brug for at ytre mig offentligt, men dog har jeg også en mening.

Ang. nedrivning af Østergade 46-48, synes jeg bare at man skal jævne de 2 huse med jorden.

Fordi:

1. SuperBrugsens initiativ til at gøre noget for byen er kæmpe stor. De er forrest med rigtigt mange forslag og indslag. Både under festival, By-night og Black Friday.
Jeg ved at det også er for at tjene penge, men de (Kim Behnfeld Jensen og bestyrelsen) gør et stort arbejde for at landelands befolkning handler så lidt som muligt på den
anden side af broerne.

2. De 2 huse er ikke huse med noget, som helst beværringspotentiale. Det ene har huset en Fagforening, og er renoveret af flere omgange. Det andet er en gammel slidt skobutik, som ikke er mere end nedrivningen værd. Så kan nedrivningspuljen også bruges andre steder på øen.

Tilsammen er de 2 huse ikke i stil eller klasse med de andre høje bygninger, som ligger videre op af Østergade.

Når man kan få en flot udsigt over Vejlen, samt få et lille torv, hvor "Strømme" kunne genetableres, og div arrangementer kunne foregå, så er mit valgt at rive ned hurtigst muligt. Hvis der så også kunne etableres en ordentlig legeplads til øens børn.

Byen har ikke legepladser, som ungerne gider mere end ½ time..

Så taler mange om at det er så forfærdeligt at SuperBrugsen vil lave parkeringspladser. Hvorfor? Selvfølgelig vil de da ha lidt igen for at ha købt bygningerne. Men de gør det også for at der kan laves sjove arrangementer til glæde for alle.
"Vi har rigeligt med parkeringspladser" NEJ. Dem som siger sådan, var ikke 3 gange rundt i byen på Black Friday, for så til sidst at holde ulovligt parkeret ude på Spodsbjergvej..

Kære politikere.
Tænk jer godt om. Stop ikke udviklingen, hvis vi skal blive ved at trække folk til byen.
Vi er ikke "Den gamle by" i Århus. Vi er Rudkøbing, og vi må fortsætte med at selv skabe liv i byen.

Hilsen
Peter Bremholm Hansen
Spodsbjergvej 169
5900 Rudkøbing

For

Jeg er FOR nedrivning af de 2 ovennævnte huse.
HVORFOR ?

1. Fordi byen har brug for udvikling.

Der er rigtig mange flotte bygninger i Rudkøbing, men Østergade 46+48, er ikke nogen af dem. Tværtom. Hvis man ser på Brugsen og EDC i dag, kontra tidligere, så er der sket en markant forbedring. Og hvis man går ind for bevaringsværdige huse, hvorfor har man så ikke råbt højt ang. Daloon-bygningen ? Den ligger i samme bevaringskategori som Østergade 46+48. I kan ikke bruge bevaringsargumentet, hvis det kun gælder udvalgte huse. Politisk set, vil det fremstå utroværdigt og dobbeltmoralsk. Vi vil gerne bevare det nuværende torv, siger modstanderne. Men der er måske en grund til, at det ikke ofte bliver benyttet ( - og at Ø - Havsmarkedet går dårligt ). Det er jo nok de manglende p - pladser !!!

LÆS HELE HØRINGSSVARET HERUNDER:

For

HØRINGSSVAR ANG. ØSTERGADE 46+48, RUDKØBING
Jeg er FOR nedrivning af de 2 ovennævnte huse.

HVORFOR ?

1. Fordi byen har brug for udvikling.
Der er rigtig mange flotte bygninger i Rudkøbing, men Østergade 46+48, er ikke nogen af dem. Tværtom. Hvis man ser på Brugsen og EDC i dag, kontra tidligere, så er der sket en markant forbedring. Og hvis man går ind for bevaringsværdige huse, hvorfor har man så ikke råbt højt ang. Daloon-bygningen ? Den ligger i samme bevaringskategori som Østergade 46+48. I kan ikke bruge bevaringsargumentet, hvis det kun gælder udvalgte huse. Politisk set, vil det fremstå utroværdigt og dobbeltmoralsk.

Vi vil gerne bevare det nuværende torv, siger modstanderne. Men der er måske en grund til, at det ikke ofte bliver benyttet ( - og at Ø - Havsmarkedet går dårligt ). Det er jo nok de manglende p - pladser !!!

2. Fordi børn og unge også har en mening.
De fleste modstandere er 65+. Men kommunalbestyrelsen har altså også et ansvar over for børn og unge. De ville synes det var fantastisk med en legeplads. ( Noget kommunen ikke har været flittig til at opføre ). Desuden, er de kommende vælgere... Og hvorfor skulle kommende familier flytte til Langeland ? ( Det indbyder ikke ligefrem til børnefamilier ).

Men igen, så tilgodeser kommunen dem på 65+, ved at godkende ældreboliger på Daloon-grunden.

3. Fordi det ikke gælder om, at råbe højest.
Modstanderne har lavet en underskriftindsamling ( med underskrifter fra bl.a. Ålborg ). De har skrevet meget modbydeligt på FACEBOOK. Enkelte politikere er hoppet med på denne vogn. Jeg håber de i fremtiden vil "skrotte" FACEBOOK, eller tage et kursus i, hvordan man gebærder sig på de sociale medier. (P.s. Ørstedskolen afholder hvert forår et kursus for 5. klasserne. Måske der er ledige pladser ?).

Kaj Munk sagde: ”Med indførelsen af demokratiet udliciterede man ansvaret til alle – dvs. til INGEN!”

Jeg håber, at I politikere tager et ansvar, og ikke bare følger tendensen: "hvor bliver jeg mest populær, og kan hente flest stemmer". Det gælder ikke om, at være højtråbende, eller kunne skrive værst på FACEBOOK. Det gælder BYEN. Hvor er det sørgeligt, når man hører, at modstanderne ikke tør blande sig i debatten, grundet tonen i de sociale medier. I andre byer, har man en nul - tolerance overfor grupper, der bruger disse pressionsmidler.

På Langeland, ser det ud til, at politikerne ( ikke alle ), imødekommer de ældre, højtråbende og uværdige debattører. Så hvis I bare "følger" en gruppe 65+, og gør hvad de synes, sender I også et signal fremadrettet om, at andre bare skal bruge de samme metoder. Og så er det lige pludselig ikke politikerne, der træffer beslutning, men dem der råber højest.

MVH Bente Asmussen, Skrøbelev Hedevej, Langeland

For

Til Langeland Kommune

Jeg skriver til jer, fordi jeg også gerne vil vise min mening omkring den store diskussion i Rudkøbing by nemlig omkring nedrivning af huse i Østergade.

Jeg er på den side, som mener, at de gamle huse selvfølgelig skal fjernes, så vi kan få noget nyt og anderledes til vores hyggelige by. Superbrugsen Rudkøbing gør i den grad meget for at holde gang i byen. Kim Behnfeld viser virkelig, at han gerne vil Rudkøbing det bedste, og Brugsen mener derfor, at det vil gavne at få mere plads til biler og mennesker. Så jeg forstår egentlig ikke, hvad der er at diskutere om? Hvorfor ikke bare rive dem ned?

De står tomme, de fylder og så er der da ikke noget synderligt specielt over dem, synes jeg. Det er jo ikke fordi, nedrivning af to tomme huse vil starte en totalrenovering af hele Rudkøbing. Derudover vil der blive plads til, at busserne muligvis også kan komme ind til byen – det er der også brug for.

Man er nødt til at tænke i nye baner engang i mellem for at få gang i nogle ting. Denne nedrivning vil da helt klart være godt for byen, da det vil skabe interesse, og dermed flere folk til byen. Er det ikke det, Langeland gerne vil have og har brug for?
Ja til nedrivning af de 2 huse i Østergade!

Naja Lentz
Humblevej 118
5900 Rudkøbing

For

Høringssvarom fjernelse af Østergade 46 og 48, 5900 Rudkøbing

Usikkerheden omkring beslutningen vedrørende nedrivningen af ejendommene Østergade 46-48 i Rudkøbing breder sig, kommunalbestyrelsen har lagt beslutningen ud til høring, en rigtig god beslutning som gerne skulle tilvejebringe flere aspektet, så man ud fra en mere nuanceret debat,får et godt beslutningsgrundlag at tage stilling til.

Med venlig hilsen
Birger Hvalsøe Hansen, Elmevænget 7, 5900 Rudkøbing.LÆS HELE HØRINGSSVARET HERUNDER:

For

Vedr. Østergade 46 og 48 er jeg helt enig med flere,der har haft et læserbrev i Øboen og Amtsavisen, at det ikke vil ødelægge det flotte gadebillede, jeg kan med min bedste vilje,ikke se noget smukt i de to gamle huse, særdeles Østergade 48, som snart ligner en ruin, begge huse er der ikke noget smukt og specielt ved.

Derimod kunne jeg se et smukt åben pladsmed udsigt ud over Vejlen, lad Super Brugsen rive husene ned, så der kan blive lavet et nyt smukt torv,med lidt grønt beplantning og bænke, så man kan sidde og nyde,det liv af turister i gadebillede, ligeledes udsigten ned over Vejlen en fin sommerdag.

Jeg bakker Bestyrelse og Uddeler i Supper Brugsen op,om at fjerne de to huse Østergade 46 -48 og lad os få noget smukt at se på.

Med venlig hilsen
Inga Hansen, Elmevænget 7, 5900 Rudkøbing.

For

Jeg / vi Jytte og Asger, Mads Langes Vej 6,
synes, det er i orden at nedrive de 2 huse
som brugsen gerne vil.

Nedbrydning er nødvendig, for fornyelse,
og så kan vi bedre se Vejlen, den skal ikke være et lukket land.

mvh Asger

For

Ja til nedrivning

Jeg går ind for nedrivning af de 2 huse Østergade 46 og 48.
Det vil åbne op for Vejlens flotte natur og der kan blive et rigtigt lille hyggeligt torv.

Man kan ikke se bort fra at det er i denne ende af byen tingene sker.
Med venlig hilsen

Henning Larsen/Lissi Larsen
Bellevue 1 3.th.
Rudkøbing

For

Hej Langelandkommune.

Min kone og mig var fornyelig til Alberte Winding koncert i Odense.
Da så vi hvordan de bygger og restaurerer i Odense bymidte. Imponerende.

Det nye flotte ODEON, lejligheder, restauranter, samt kommende letbane.
Der sker virkelig noget i Odense City. Så kan vi i Rudkøbing ikke engang beslutte at rive 2 slidte bygninger ned og lave et fint torv. Jeg tror de fleste er for der sker noget nyt. Også her i Rudkøbing.

Når de kan i Odense, kan vi også. Så vidt jeg ved er det Brugsen der vil betale udgifterne. Bare se at komme igang.

Med venlig hilsen.
Jesper Lentz
Humblevej 118

5900 Rudkøbing.

For

Jeg mener at kommunen skal give tilladelse til nedrivning af de to huse i østergade.

Mvh Jesper Skovhus

For

Jeg vil gerne støtte op om nedrivningen af de to omtalte bygninger, idet jeg ser et stort perspektiv
i at få dem fjernet. Husene ligger hvor der i forvejen er hul i ”tandrækken”, og jeg kan derfor ikke se den store ulykke ved at fjerne dem.

1. Jeg mener at en plads, et torv vil pynte på byen i dette område.

2. Vi vil få naturen tættere på byen.

3. Ved samme lejlighed bør kommunen sørge for at der bliver lavet et busstoppested i det omtalte området nær apoteket, således at folk der kommer med bussen ind til byen, kan komme helt ind til centrum for at handle. Der er meget langt at gå fra ”Abilds Plads” på Ringvejen og retur, ikke mindst for ældre mennesker. Netop dét at busserne ikke kører ind til centrum af Rudkøbing bevirker at folk, der kun har bussen som transportmiddel, ofte vælger at kører med til Sundhøj i Vindeby, hvor Rema 1000 ligger lige ved busstoppestedet. Det er jo tude tosset at langelandske borgere skal handle uden for øen, fordi det ikke er muligt for dem at komme ind til centrum med offentlig transport.

4. Derudover mener jeg at denne sag bør give anledning til drøftelser om hvad vi vil med byens gamle Torv, som pt ikke er et sted hvor så mange længere kommer. Ud over et Turistkontoret (som i øvrigt burde ligge et helt andet og mere turistvenligt sted), et værtshus og en slagter, er der ikke rigtig noget deroppe mere. Kan vi bruge Torvet på en anden måde? Burde vi f.eks. skabe flere boliger i dette område, og f.eks. lave Torvet om til en grøn oase?

Med venlig hilsen

Peter Pahnzen
Rolighedsvej 11
5900 Rudkøbing

For

Når vi går i gaden i Rudkøbing og betragter de omstridte huse , så mener vi helt sikkert at området ville blive rigtig flot hvis de to små huse kom væk .
Så er der to høje gavle til at indramme det område der kan give et rigtig flot kig ned over Vejlen . Det er en selvfølge at det skal laves pænt –-og uden snublekanter som på det eksisterende torv i den anden ende af byen .
At der kommer et par parkeringspladser mere ,til lægehus og Apotek bl.a. ,kan man da ikke have noget imod . Gerne langtidsparkering .
Men først og fremmest et flot,indbydende anlæg ,og med toiletter hvor der er god plads også til at skifte babyer .

Håber at fremskridtet sejrer i vores dejlige by

med venlig hilsen
Margit og Erik Sundahl
Klavsebøllevej 18
5953 Tranekær
mesundahl@mail.dk

For

Jeg er en fyr på 31 år.
Jeg synes det er synd vores GAMLE by står tom og falder fra hinanden.
Riv de huse ned.
Theis Baltzer

For

Jeg mener det er en god ide og fjerne de to huse, så der kan åbnes op så alle kan nyde den flotte udsigt over vejlen.

Min erfaring efter 17 år i byrådet med bevaringsforeningen er, at de altid er imod forandringer men man må nogen gange forandre for at bevarer.

Hilsen Hans Kristensen Omgangen 18 Rudkøbing

For

Med dette siger jeg ja til nedrivning af Østergade 46+48.

Med venlig hilsen
Tom Rene, Østergade 40, Rudkøbing
Din Tøjmand


LÆS HELE HØRINGSSVARET HERUNDER

For

Vil da bare give min mening til kende ang. nedrivningen, af de 2 huse i østergade!

Jeg er da helt klart for nedrivning så vi kan få skabt noget fornyelse i byen!
Vi er et lille samfund der konstant skal være i bevægelse, for at skabe nye og spændene rammer, både for os der bor her! Men også for at vise folk udefra at her sker der altså noget!

RIV DE GAMLE HUSE NED!!!
😊😊

Venlig hilsen
Mads Danielsen

For

Hej,

Jeg skriver til jer fordi Jeg som mange andre langelændere ønsker byfornyelse i Rudkøbing by og derfor egentlig syntes det er ok at de 2 huse i Østergade rives ned.

Mvh Tina Heinze
Ramsherred 17

For og imod

Nedrivning eller ej.

Synspunkterne for og imod nedrivning af Østergade 46 og 48 ruller hårdt mod kysten i disse tider. Det er godt vi her på Langeland endelig har fundet et emne, som vi alle kan forholde os til. Rudkøbing by har desværre udviklet sig helt forkert. I alle byer findes centrumpladsen tæt på, hvor også bylivet udleves. Rudkøbings torveplads har førhen været en central plads i byen, flot placeret foran byens rådhus, hvor mange mennesker havde ærinde, nu hvor også apoteket er flyttet er det blevet en øde og trist plads beliggende i udkanten af byen.

Brugsens plan om at lave en plads på et centralt sted i byen er god. Den kunne give plads til den del af bylivet, som gir byen farve i kinderne, musik, tovedage, teater, udstillinger m.v.. Det koster et par huse, som alligevel ikke har den store bymæssige værdi. Det kostede også en gammel arresthus-bygning for at få indblik til den smukke kirkebygning som lå gemt af vejen bagved, et godt bytte.

Mit dilemma er bare det, hvis brugsen skal bruge pladsen til flere parkeringspladser, så er jeg imod nedrivning. Der er rigeligt med parkeringsmuligheder i Rudkøbing, ellers kan det gamle torv åbnes for parkering, juletræet kan sagtens være der også. Et andet dilemma, jeg har det ikke så godt med, at byens centrale torv så vil blive ejet af en privat virksomhed, det bør være kommunen som har en råderet over byens centrale pladser, således at sol og vind kan fordeles ligeligt blandt brugerne.

Svend Aage Sørensen

For

Jeg vil gerne støtte en beslutning om at rive de to huse Superbrugsen gerne vil have revet ned.
Man skal ikke være bange for fornyelse, og det er vigtigt at støtte nye initiativer.
Og det findes ikke noget værre end at gå igennem en by med tomme butikker, så heller få skabt noget der kan være os alle til gavn og glæde i form af parkering, lys, luft, udsigt, centralt opholdssted, inkludering af det nye apotek og lægehuset og måske også sjov for børnene i form af legeplads.

Vær åbne!!

Mvh Veronica Danielsen

For

Kære kommunalpolitikere

Efter at have læst og hørt, på en til tider personlig og ophedet debat, om hvorvidt man er for eller imod nedrivning af Østergade 46-48, så har jeg besluttet at give mit besyv med.

Når jeg bevæger mig rundt i lokalsamfundet og taler med folk (og det gør jeg meget) unge som gamle, er jeg helt overbevist om, at den mediebevågenhed ”nej siden” til nedrivning har fået, ikke står mål med befolkningens generelle holdning.

Jeg anerkender selvfølgelig at der er mange der er imod nedrivning, men tror samtidig at der findes endnu flere der er for eller bare synes ”det er fint nok” og ikke gider at deltag i debatten, hvilket jo er lidt en skam, da det kan give et skævt billede at beslutte sig ud fra.

Derfor håber jeg ikke, at det bliver antallet af for og i mode svar der kommer til at ligge til grund for den endelige beslutning.
Mine grunde til at se nedrivning, som en god løsning er mange:

1. De kosmetiske grunde taler jo for sig selv, hvem vil ikke hellere se på en ny legeplads til børnene og vejlens flotte natur, frem for en kontorbygning og en faldefærdig butik. Specielt synes jeg ideen med en legeplads midt i byen er genial.

2. Det ville afgjort være en gevinst for øen/byen med et større torv, åben plads eller kald den hvad du vil, på dette sted, da det kan give anledning til flere arrangementer og tiltage i bymidten.

3. Jeg har meget svært ved at se hvorfor Brugsen ikke skulle have lov til at udvikle området omkring dem, når præcis det samme er sket ved Netto, Fakta og senest Aldi, og i alle nævnte tilfælde har kostet andre gamle huse livet.

Tror da kun det kan være de mest ”hardcore by historikere” der ønsker de gamle huse tilbage, jeg kender ingen der savner dem.

4. Når nu man én gang har besluttet at holde alle vores dagligvarebutikker i bymidten (hvilket jeg er helt enig i skal være sådan) med de udfordringer det giver i forhold til plads i butikkerne og parkering. Synes jeg absolut, der til hver en tid, skal ses med de mest positive briller man kan finde, på nye tiltag og udvikling af Rudkøbing by, der er aldrig sket udvikling og fornyelse uden ofre, men her virker ofret uendeligt lille.

5. Brugsen er afgjort en af de allerstørste bidrager vi har i byen til lokalsamfundet og alle vores foreninger. Hvis deres store bidrag skal forsætte i fremtiden, ser jeg det som en nødvendighed, at de fortsat får muligheden for at udvikle deres butik og omgivelserne omkring den.
Deres bidrag har jeg et ret stort kendskab til i form af min frivillige indsats, som formand i Rudkøbing boldklub, og jeg ved at mange andre foreninger også støttes på den ene eller anden måde af brugsen og dens utrættelige uddeler.

Håber at denne holdning kommer i betragtning, når den endelige beslutning skal træffes, så der fortsat kan sikres udvikling i byen.

MVH
Mikael Funk Andersen
Hennetvedvej 12

For

Til Langeland Kommune.

Jeg synes at SuperBrugsen, skal have lov til at rive de 2 huse ned.
Vi må se i øjnene at der skal altså ske noget...vi kan ikke leve livet på at "sådan plejer det at være". Der skal fornyelse til, og jeg mener at det er en super fed plan, de kommer ud med. Samtidig med er det jo en oplagt plan, når man ser hvad kommunen også har planer om, med at få naturen ind i byen.
Jeg kan ikke se at det ødelægger bybilledet på nogen som helst måde, tværtimod lukker det op og virker langt mere indbydende.
Håber at SuperBrugsen får lov!!!!

Venlig hilsen
Tina Sander
Tryggelev.

For

Hej
Jeg støtter nedrivningen, lad os få udvikling istedet for stilstand.
Mvh Kim Møller Hansen

For

Hej

Jeg vil gerne give mit besyv med omkring Østergade 48

De to huse bør rives ned, for at sikre at midtbyen stadig udvikles. De bør rives ned, for at give mere plads i en ellers meget lukket bymidte.

Med venlig hilsen

Jan Sørensen

Skrøbelev Hedevej 13 B
DK-5900 Rudkøbing

For

Med denne mail ser jeg mig nød til at råbe lidt op syntes klart de 2 bygninger skal rives ned det ville være det bedste for byen og ikke mindst give mere liv i by billedet

Med venlig hilsen/Best regards/Mit freundlichen Grüßen
 
Jesper Nielsen
Sales-manager
Søren Nielsen Diamantpolering.ApS / M-Tex Group.
Vævergyden 3 5900 Rudkøbing

For

Som beboer i Ahlefeldtsgade 31 - vil vi blot oplyse at vi GÅR IND FOR NEDRIVNING af de to huse!

At få åbnet op til den fantastiske natur der er på vejlen, ville være fantastisk.
Parkeringspladsen skråner så man vil netop se den smukke natur
(og så fantastiske er de to huse altså ikke at se på!!)

Der vil komme et lille torv som vi ved, vil blive fyldt med underholdning og liv - også om vinteren
Blæsten vil ikke være så slem, da hullet bliver større og blæsten dermed ikke skal presse sig igennem som pt.

Lad os nu få lidt byfornyelse - så det ikke er tomme butikker der står - måske med et par malerier i vinduerne
Det er dybt deprimerende at se på..
 
NED MED DE BYGNINGER!!

Med venlig hilsen
Marlene Olsen & Jimmy K Larsen

For

Syntes det er godt der er nogen som vil udvikle byen, vi skal ikke være bange for at prøve noget nyt, disse 2 huse er i så ringe stand , hvis de skal opdateres til nutidens standard vil det koste rigtig mange penge, hvordan skal de forrentes? Det kan ikke lade sig gøre med sæson butikker, derfor bor der gives lov til at forskønne området, mig bekendt er Brugsen åben over for flere gode ideer.

Det vil give et godt kig ud over Vejlen, prøv at tag en tur til Maribo, der har de fjernet den gamle biograf lige midt i gaden, det har givet det flotteste kig både fra gaden og nede fra søen, området er rigtig fint med beplantning og flotte bænke.

Mvh Vagn Frøjn Andreasen
Søvejen 9 Longelse

For

Kommentarer vedr. Østergade 46 og 48.

Jeg har læst mange læserbreve, der taler for at bevare de 2 huse Østergade 46 og 48, fordi en nedrivning vil ødelægge det flotte gadebillede og derved skade turismen og byens butikker.

Jeg kan ikke se noget specielt flot ved de 2 huse, tværtimod mener jag gadebilledet vil blive flottere, hvis de 2 huse nedrives og den nye åbne plads vil give butikkerne mulighed for at holde arrangementer der kan trække turister til og dermed øge omsætningen og åbningen vil medvirke til at trække den flotte natur ind i byen.

Jeg har været i tvivl om dette er noget der kommer mig ved, da jeg ikke er fastboende på Langeland, men jeg har læst mange læserbreve der omtaler hvad turisterne kommer efter og da jeg har haft sommerhus på Langeland i 33 år, besluttede jeg mig for at deltage i debatten, for jeg ved da i hvert fald hvorfor jeg og min familie kommer til Rudkøbing.

I de første mange år var der liv på Torvet med Apoteket og Rådhuset og mange butikker, men i de seneste år er der sket en ændring, mange butikker samt Rådhus og Apotek er flyttet, som følge af dette syntes jeg det ville være en god ting hvis der sammen med Brugsens nuværende udendørs areal kunne skabes en plads så stor som mulig, som kan bruges til torveplads og mange andre arrangementer som kan trække turister til og måske kunne den flotte mosaik som Scharling har udført, der blev taget op og gemt væk for nogle år siden da Brugsen byggede om bruges som udsmykning på den nye plads.

Hvis det er muligt at gøre pladsen større end den skitse jeg har set i Øboen ville det være en god ting.

Jeg forventer ikke at butiksindehaverne vil give deres mening til kende offentligt, men derfor kan kommunalbestyrelses medlemmerne jo godt når de er ude at handle falde i snak med ejerne og derved få et bredere grundlag at træffe deres afgørelse på.

MVH
Erik Andersen
Rågevej 14
5953 Tranekær

For

Jeg vil gerne anbefale, at de to huse Østergade 46 0g 48 nedrives,

MVH. Ove Krøyer/Karen Krøyer , Bryggergården 8 5900, Rudkøbing.

For

Jeg synes nedenstående postkort, beskriver situationen meget godt,
når der nu sker noget nyt/uventet på Øen/i Byen.

Med venlig hilsen
Uddeler Kim Behnfeld Jensen, Superbrugsen, Rudkøbing


LÆS HELE HØRINGSSVARET HERUNDER:

For

Rudkøbing Brugsforening, som driver SuperBrugsen Rudkøbing jf. franchiseaftale med COOP, erhvervede først på året ejendommene Østergade 46 og 48. Som udgangspunkt for at sikre, at vi havde indflydelse på hvad ejendom-mene/arealet, evt. kunne bruges til.

Med venlig hilsen, Glædelig Jul og Godt Nytår
Torben Bendix Christensen
Haverne 9
5900 Rudkøbing
Formand for Rudkøbing Brugsforening

LÆS HELE HØRINGSSVARET HERUNDER:

For

Jeg vil gerne tilkendegive at Østergade 46 og 48 bør fjernes. Det vil blive godt med et torv i den ende af byen, hvor der kommer mange mennesker. SuperBrugsen gøre rigtigt meget for Rudkøbing by og støtter mange ting på øen. Samtidig vil det blive flot med en større åbning mod vejlen og den flotte natur vi har.

Hilsen Trine Simonsen

For

Vedrørende husene der er til stor debat...
Der er kun et, at gøre og det er at rive dem ned. Grundene kommer her.....

1. Det ene hus er så faldefærdigt, at det regner ind og det andet hus er et sminket lig, som ikke engang er en butik, men et " alm" hus, så DR vil alligevel aldrig blive butik.

2. Tovet oppe i den anden ende døde fuldstændig, da det blev lavet om. Der er slet ikke den samme stemning som før og det er besværligt, at komme derop i bil, da man skal rundt Havnegade. Selv ø havsmarked vil gerne væk derfra fordi der kommer ingen mennesker og de vil ned hvor der er liv - for at overleve....

3. Der skal på det nye torv skabes plads til en busholdeplads. Så de ældre ikke skal gå fra Ringvejen. Men har let adgang til byen og dens butikker.

4 Forstår ikke i min vildeste fantasi hvordan disse to huse kan være bevaringsværdige, når man kan rive en gammel arrest ned uden problemer. Det var da om noget kulturarv. Og nu diskutere man sørme og gamle egetræer, som bevaringsværdige - kontra to huse hvor det ene er ved at falde sammen.....

Håber kommunen vil UDVIKLIG OG IKKE AFVIKLING!!!!!!!!

Med venlig hilsen
Mille Baltzer

For

Jeg vil også gerne give min holdning til kende i sagen om nedrivningen af de 2 ejendomme.

Når jeg dagligt færdes i byen, så fyldes jeg med mismod, når jeg ser hvor mange tomme butikker der er.

En del mennesker siger, at det er fordi udlejere forlanger for stor en husleje i forhold til hvad indtjeningen er mulig i Rudkøbing.

Det er dog et faktum, at der er en hel del ledige butikslokaler i byen.

Butiksdøden er et landsdækkende problem, og ikke kun et Rudkøbing problem. Derfor bliver vi også nødt til at kigge på mulighederne for at begrænse antallet af tomme butikker.

En af de muligheder er, at vi fjerner nogle af de overflødige m2, som der alt andet lige er i byen.
Placeringen af de 2 ejendomme hvor der i forvejen er et hul i husrækken giver derfor god mening, hvis vi skal nedrive bygninger.

Samtidig lukker vi vores skønne "vejle" ind i byen.

Når disse er nedrevet, så skal der laves en busholdeplads hvor de 2 huse tidligere lå, så vores ældre mennesker ikke skal gå en lille km fra busterminalen for at komme ind og handle i byens butikker.
Jeg mener derfor at den frigjorte plads skal anvendes til en busholdeplads samt de p pladser, som Brugsen ønsker sig, og så nogle bedre offentlige toiletter - det kan være svært for turisterne at finde de få offentlige toiletter byen har at byde på.

Andre nævner at der skal laves et torv - dette er jeg ikke tilhænger af - synes derimod, at handelstandsforeningen og kommunen skal gøre en fælles indsats for at gøre det nuværende torv til byens samlingspunkt, så vi får udnyttet den centrale placering det har, og hvor det bliver bindeleddet mellem havnen og byen.
F.eks. gøre det til en "kulinarisk oplevelse" - opmuntre fødevareproducenter til at slå sig ned på torvet, så det vil harmonere med øhavsmarkedet i sommermånederne. De dage hvor der ikke er marked, kunne man jo se om man kunne koordinere at lave et "åbent kunstnermarked", hvor øens kunstnere kan stå og arbejde i det fri, som man f.eks. ser det på Montmartre i Paris.

Med venlig hilsen

Jørgen Nielsen
Mjølbyvej 1
5900 Rudkøbing

For

Ja selvfølgelig skal husene rives ned. Man kan ikke give nogle lov og ikke andre. Her i Longelse er hele den ene side af Hovedgaden revet ned til fordel for en fabrik! Og det midt i en lille landsby!

Lone Hansen

Massevis af høringssvar: Her er fortalerne for nedrivning af Østergadehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce