Mangel på frivillige: Ældresagen søger vågekoner og besøgsvenner

Koordinator for Ældresagen på Langeland, Bodil Skriver Petersen, håber, at flere vil melde sig som frivllige hos en af Ældresagens tre frivilligtjenester: vågetjenesten, ledsager eller besøgsven. Foto: Martin Ytting Rask

Mangel på frivillige: Ældresagen søger vågekoner og besøgsvenner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tynd bemanding af frivillige gør, at Ældresagen på Langeland nu opfordrer folk med tid og lyst til at melde sig som besøgsven, ledsager eller vågekone.

(Opdateret fredag den 9. februar med information om, hvor man melder sig, hvis man ønsker at være frivillig - Se bunden af artiklen)

Langeland: Det kniber med frivillige til Ældresagens vågetjeneste på Langeland. Især på Nordlangeland er de tyndt besat, fortæller kontaktperson og koordinator for Ældresagen på Langeland, Bodil Skriver Petersen:

- Vi kunne godt bruge flere frivillige på hele øen, men især på den nordlige del er vi få. Og det, synes jeg, er ærgerligt, siger hun og uddyber:

- Nogle gange må vi fortælle folk, at vi ikke kan komme ud, og det kan jeg ikke lide, for vi arbejder ud fra devisen om, at ingen skal dø alene, siger Bodil Skriver Petersen.

Meget, meget grå

Bodil Skriver Petersen er selv vågekone og har været det de sidste fire år. Før det arbejdede hun 20 år som sygeplejerske i hjemmeplejen på Langeland. Fælles for flere af de frivillige hos Ældresagen er ifølge hende, at de er oppe i årene. Derfor håber hun også, at flere yngre vil give en hånd med.

- Flere af os er efterhånden meget, meget grå, og det må du godt skrive. Og der er nogle, der er begyndt at falde fra, så jeg håber, vi også kan få nogle yngre med, som har tid og lyst til at hjælpe, siger Bodil Skriver Petersen.

Og netop tid og lyst er det eneste, der er brug for, forklarer hun. Ældresagen refunderer kørsel, når man skal til og fra vågetjeneste, og det er heller ikke et krav, at man er medlem af Ældresagen.

Det er ikke kun vågetjenesten, der mangler mandskab. Også besøgsvenner og bisiddere er der brug for.

Ønsker man at melde sig som frivillig, kan man gøre det til Bodil Skriver, der kan kontaktes på telefonnummer 22365799.

Mangel på frivillige: Ældresagen søger vågekoner og besøgsvenner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce