To ansøgere i finale til asyldirektørstilling skal vide, at medarbejdere vil fastholde centerchef Ulrik Pihl

Langeland: En ny asyldirektør i Langeland Kommune skal have en centerchef under sig.

Sådan lyder budskabet i et udkast til høringssvar, som ledergruppe og MED-udvalg i hele Asylcenter Holmegaard på torsdag skal tage stilling til.

Og det kan det seks mand store ansættelsesudvalg og de to ansøgere til asyldirektørstillingen, der er med i finalen, skrive sig bag øret, når de mandag eftermiddag holder de afgørende samtaler på rådhuset, hvorefter økonomiudvalget er indkaldt ekstraordinært til at godkende ansættelsen af den nye asyldirektør pr. 1. april.

Borgmester afventer

Borgmester Bjarne Nielsen (V) har ingen kommentarer til høringssvaret om at fastholde centerchef Ulrik Pihl.

- Jeg afventer, til vi kommer til den politiske behandling i økonomiudvalget mandag 7. marts og kommunalbestyrelsen mandag 14. marts, og vi vil selvfølgelig lytte til høringssvar fra medarbejderne, erklærer Bjarne Nielsen, der dog ikke lægger skjul på sin undren over, at Fyns Amts Avis kender til udkastet.

- Hvor har du fået det fra? spørger borgmesteren.

Centerchef Ulrik Pihl holder sig tilbage med kommentarer så længe, sagen kører.

- I MED-udvalget på Asylcenter Holmegaard er vi i gang med at udfærdige et høringssvar. Så længe det ikke er færdigt og godkendt af MED-udvalget, har jeg ingen kommentarer, skriver han i et sms-svar via mobiltelefon.

Men som han i en mail mandag 8. februar skrev til alle kolleger på Asylcenter Holmegaard, så ligger resultatet i Ramsdalrapporten om arbejdsmiljø og personalepolitik på asylområdet "gennemsnitligt flot over middel" på en skala fra 1-6 på en række værdier som:

"Indsigt, vision, dømmekraft, troværdighed, kontakt, handlekraft, målorientering, kontrolsystemer.

Identitet, motivation, risikotolerance, konflikttolerance, engagement, solidaritet, præstation, initiativ".

Det er også det, en række asylmedarbejdere hæfter sig ved. "Hvorfor så ændre noget?", som de siger.

- Undersøgelsens grafer viser, at alt ligger over middel. Der er intet at komme efter, og alligevel er ledelsen sat under lup, konstaterer netværker Mette Thor, der også er arbejdsmiljørepræsentant.

Som Ulrik Pihl, der bakker op om asyldirektørstillingen, skriver i mailen 8. februar:

"Før kommunalbestyrelsen træffer den endelige afgørelse, har MED-udvalget mulighed for at fremsende høringssvar med konkrete ændringsforslag til organisationsplanen. Vores fem års erfaring som kommunal operatør skal helt sikkert bringes i spil. Jeg vil derfor i samarbejde med MED-udvalget fremsende forslag til en organisationsstruktur, som tager højde for den nødvendige fleksibilitet, der ligger i opgaveløsningen og vores erfaring på området".

Men, som han tilføjer, "der er nogle områder, vi skal arbejde med" via en handleplan "med opfølgning af de i konklusionen nævnte punkter".

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.

Mere om emnet

Se alle

Asylrapport skaber utryghed

Borgmester: Vi skal styrke asylområdet

Fyrede klager: Asylnepotisme