Mette Sundstrup, Peløkke, har været ramt af brystkræft, og hun vandt Quiz 2015 ved at svare ja til, at Lyserød Lørdag rundede 100.000 kroner

Peløkke: Pensioneret overlærer Jørgen Sundstrup er vist nok lidt misundelig over, at det er fru Mette, der bliver kåret som quiz-master 2015.

Men det er altså hendes navn, det pensionerede lærerpar i Peløkke har skrevet på vinderkuponen med fuldt hus, altså 10 rigtige, i Langelandsredaktionens "Tør du spå om 2015?"

- Jeg vidste godt, at vi havde udfyldt den, men jeg var ærligt talt ikke klar over, at han havde sendt den ind, smiler Mette Sundstrup og skæver til gemalen, da jeg lørdag formiddag kikker forbi på Kystvænget for at overrække hende præmien:

En købmandskurv fra den lokale brugs at begynde det nye år med.

- Vi er fælles om det, og det vel egentlig tilfældigt hvis navn, der står på kuponen, siger Jørgen Sundstrup, der også havde indsendt en kupon i eget navn, men kun med syv rigtige.

For mange nej-spørgsmål

- Der er for mange nej-spørgsmål, det er da for deprimerende. Og derfor vil jeg gerne opfordre til, om I ikke kunne finde på nogle spørgsmål, hvor det er mere sandsynligt at svare ja, spørger Jørgen Sundstrup.

Eneste ja-svar i Quiz 2015 lød:

Lykkes det at indsamle 100.000 kroner til støtte for forskning i brystkræft på Lyserød lørdag?

Det var et ja-svar, der gjorde en forskel for Mette Sundstrup, der ellers svarede nej til de øvrige ni spørgsmål.

Det er nemlig også et ja til Lyserød Lørdag, der betyder noget for hende personligt, fordi hun to gange er blevet ramt af brystkræft.

- Det er da et flot initiativ, og jeg synes, det er imponerende, at det lokalt på Langeland lykkedes at samle så mange penge ind til Lyserød Lørdag. Jeg har selv været igennem det, siger Mette Sundstrup.

Tag mammografi alvorligt

Hun har benyttet sig af tilbuddet med mammografivognen, der kommer til Langeland, og hun opfordrer alle kvinder, der bliver indkaldt, til at tage det alvorligt og gøre det samme.

- Det har reddet mig, fordi det ikke nåede at brede sig, forklarer Mette Sundstrup, der var igennem det for første gang for 20 år siden og igen for et par år siden.

Lyserød Lørdag indsamlede små 150.000 kroner på Langeland ved forskellige arrangementer i Rudkøbing, Snøde og Lohals.

- Hvis du stiller spørgsmålet, om Lyserød Lørdag runder 175.000 kroner i 2016, så er jeg sikker på, at det er et incitament til at støtte kampagnen, lyder opfordringen fra Jørgen Sundstrup.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.