Lokaldebat: - Jagten på socialdemokrater skudt i gang samtidig med bukkejagten
Af: René Larsen (S), Bellevue 51, Rudkøbing.

I læserbrev med svar til Arno Kruse i FAA den 16. maj (samme dag som bukkejagten begyndte) stiller Knud Gether tre spørgsmål til Socialdemokratiet, som han også selv svarer på.

Hvad gjorde S for at håndtere asylområdet? Ikke noget specielt, var svaret. Jeg er enig derhen, at vi tog et medansvar, vi var loyale, og vi stillede os ikke offentligt frem og pegede fingre. Det havde ellers været det nemmeste i verden. Pressen stod i kø, og vi kunne have fået al den taletid, vi ønskede.

Samarbejdsproblemer m.m. lød det om årsagen til bruddet. Jeg har tidligere offentligt kommenteret om årsagen til konstitueringen, der smed S ud med badevandet. Os fire, der deltog på mødet, hvor Venstre meddelte os den nye konstituering med Borgerlisten, ved, hvad der blev forklaret. Det ser jeg ingen grund til at rippe op i nu. Sket er sket, og det har jeg henlagt sammen med de andre årsager under m.m.

Hvad har S bidraget med? Ingenting! Det er ikke rigtigt. Lad mig blot nævne tre ting - og vel at mærke ting som er eller snart er gennemført. Sundhedshuset, hvor Lisa (Pihl Jensen, red.) som formand for Sundhedsudvalget var primus motor, områdefornyelsen, som nu sættes i gang, og som blev planlagt, mens jeg var formand for teknisk udvalg, og her sidst en ny kommunikationsmedarbejder.

Vi har ikke gjort det alene. Vi har gjort det i et samarbejde med andre. Vi var med til at gøre Bjarne Nielsen (V) til borgmester. Vi havde et godt samarbejde og var med på kommandobroen. Nu er vi ikke længere på broen, men har alligevel forsat som ansvarlig og samarbejdende opposition, hvilket blandt andet forslaget om en styrkelse af kommunikationen viser, som blev taget godt imod af alle.

René Larsen (S), Bellevue 51, Rudkøbing.