Løb gav 48 computere til Ghana

Kunstneren Hans Kjær ved uddelingen af de mange computere til skolen i Ghana. Privatfoto.

Løb gav 48 computere til Ghana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overdragelsen netop fejret efter ghanesisk skik

Rudkøbing: Da Ørstedskolens mellemste klassetrin før efterårsferien sidste år løb for at skaffe penge til et Art2Change-projekt i Ghana, høstede de sponsorpenge nok til indkøb af 48 stationære computere, som nu netop er blevet installeret på Akwamumam Highschool i Akosombo. Denne skoles niveau svarer til overbygningen i den danske folkeskole og er for elever fra omkring 14-års alderen.

2400 elever går der på Akwamumam Hightschool, men hidtil har alle eleverne haft mindre end i alt 30 computere at øve sig på. 48 flere er derfor et enormt fremskridt.

- For anden gang modtog vi penge fra Østedskolen, siger en taknemmelig Hans Kjær, kunstner og formand for Art2Change. Han er netop hjemvendt fra Ghana, hvor computeroverdragelsen efter ghanesisk skik blev fejret med maner.

Men også Ørstedskolens ivrige løbere skulle føle sejrens sødme, så fredag kom Hans Kjær til Ørstedskolen for at takke.

Det gjorde han blandt andet ved at udnævne læreren Henrik Jensen, der har stået for det lokale elevengagement, til høvding. "Nana", som er høvdingetitlen i Ghana.

- Nana Umasuahini, tilføjer Hans Kjær, som betyder høvding for uddannelse.

Som skikken byder, blev Nana Henrik udstyret med høvdingetørklæde og armbånd og fik overrakt en ghanesisk mandsdragt.

To gange har Art2Change som nævnt modtaget penge fra Ørstedskolens løb. Denne gang 28.000 kroner, som i Ghana er virkelig mange penge - og altså nok til indkøb af næsten halvtreds brugte computere.

Løbet er arrangeret sådan, at eleverne kan løbe flere runder af en rute i Fredskoven. Hver elev sørger selv for et sponsorship, der så betaler for hver runde. Det betyder, at forældre, bedsteforældre og venner er de gavmilde givere.

Løb gav 48 computere til Ghana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce