Langeland: 24 dage inde i lockouten af øens overenskomstansatte lærere har kommunen sparet over to millioner i ubetalte lærerlønninger.

På længere sigt bliver den reelle besparelse dog noget mindre, oplyser direktør for børn og unge i Langeland Kommune Rene G. Nielsen.

- Det skal sige, at vi efter konflikten kan få udgifter, så den reelle besparelse kan ikke opgøres endnu, siger han.

For hver dag Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening stadig ikke kan blive enige, eller indtil regeringen griber ind i konflikten, vil besparelsen stige med 85.000 til 90.000.

Kommunen har lagt et budget med et underskud på 25 millioner, så højst sandsynligt forsvinder besparelsen på lærernes løn ned i hullet i budgettet.

Diskussion må vente

Men den endelige politiske diskussion om, hvad million besparelsen skal bruges til den tager de langelandske kommunalpolitikere først når konflikten en gang er afblæst.

Det slog borgmester Bjarne Nielsen (V) fast på sidste kommunalbestyrelsesmøde, hvor de Radikales H.C. Rasmussen rejste spørgsmålet.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.

Mere om emnet

Se alle
4
Løbende lærer: Ikke den samme gnist

Løbende lærer: Ikke den samme gnist

2
Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

1
Lærer-lockout sætter salget af skolebøger i stå

Lærer-lockout sætter salget af skolebøger i stå