Larvegrafitti i Ørstedsparken: Hærværk meldes til politiet efter overvejelser

Flemming Petersen fik renset grafittien af i løbet af mandagen. Foto: Martin Ramsgaard.

Larvegrafitti i Ørstedsparken: Hærværk meldes til politiet efter overvejelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Weekendens hærværk mod en larve i Ørstedsparken i Rudkøbing bliver efter nogen overvejelse meldt til politiet. Politikere vælger at tro, der er tale om drengestreger.

Rudkøbing: Mandag morgen gik Flemming Petersen fra Vej og Park igang med køkkenruller og grafitti-afrenser.

I løbet af formiddagen forsvandt ordene "Kommunal voldtægt af parken" fra den grønne sommerfuglelarve, som netop Vej og Park er igang med at bygge i Ørstedsparken.

- Jeg synes, det er trist og noget mærkeligt noget. Det koster jo noget, og det går fra noget andet, mener Flemming Petersen.

Men selv om der er tale om hærværk med utvetydige politiske undertoner, overvejede Langeland Kommune mandag, om sagen skulle meldes til politiet.

- Vi overvejede faktisk, om vi skulle gøre det eller ej. Normalt melder vi altid større grafitti-hærværk til politiet. Vi kan jo ikke have, at folk går og maler på vores ting, siger Poul Petersen, der er driftschef ved Vej og Park.

- Men det skal jo også give mening at melde det, siger han.

Formidlingsprojektet i Ørstedsparken
Sommerfuglelarven, der er ved at blive bygget i Ørstedsparken, udføres af tre-, fire- og femkantede plader af lysegrøn fiberbeton.

Den bliver cirka 10,5 meter lang, 2,25 meter høj over kroppen, og hovedet bliver omkring 3,4 meter højt.Der skal desuden opføres et såkaldt insekthotel ved Sommerfuglelarven. Der er tale om et formidlingsprojekt, der skal lære skolebørn om insekter.Langeland Kommune vandt i 2017 en konkurrence som Naturvejlederforeningen udskrev, og fik dermed de 50.000 kroner larven koster at bygge.
Sådan så laven ud inden Park og Vej gik igang med afvaskningen. Foto: Bjarne Selvager.
Sådan så laven ud inden Park og Vej gik igang med afvaskningen. Foto: Bjarne Selvager.

Politisk tilbageholdenhed

Hos de politikere, som Fyns Amts Avis har talt med, er der stemning for at køre en blød linie overfor den eller dem, der står bag hærværket på larven.

- Det er jo en udløber af, at der ind imellem er nogen, der er utilfredse med de ting, vi beslutter. Jeg håber, det er en engangsforeteelse, siger Bo. C. Nissen (K), der er formand for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget.

Selvom teksten på larven var skrevet uden stavefejl og minder mistænkeligt meget om en række protest-skilte, der blev placeret i Ørstedsparken i foråret, mener Bo C. Nissen ikke, at voksne kan stå bag hærværket.

- Jeg vælger at tro, der er tale om drengestreger, siger han.

Og Jan Ole Jakobsen (V) mener, at der må være tale om drengestreger.

- Jeg kan ikke forestille mig, at det kan være nogen over 20 år, der har gjort det. Men det er da trist, at der bliver lavet hærværk, siger Jan Ole Jakobsen.

Sagen vil blive diskuteret uformelt, når Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget mødes mandag eftermiddag, men sagen er ikke på dagsordenen.

Naboer tager afstand

Der har været massive protester mod larven hele vejen under beslutningsprocessen. Der har både været formelle indsigelser, en række læserbreve og protestskilte i området, hvor larven skulle bygges.

En af dem, der har protesteret aktivt og i øvrigt er nærmest nabo til larven, er Jørgen Jensen. Han tager dog kraftigt afstand fra weekendens grafitti.

- Det er utroligt, at nogen kan finde på det. Det er ikke noget, vi hverken går ind for eller kan acceptere, siger han.

- Vi gjorde, hvad vi kunne for at stoppe den. Vi synes stadig, den er grim. Men nu står den der, så må vi få det bedste ud af det, slutter Jørgen Jensen.

Der er ikke nogen, der tror, at politiet nogensinde finder gerningsmanden og alligevel.

- Nogen gange er man heldig, og man kan genkende skriften. Den har dog ikke de kendetegn, grafitti normalt har, siger Poul Petersen.

Larvegrafitti i Ørstedsparken: Hærværk meldes til politiet efter overvejelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce