Langelandsk fødevaremarked udskudt

Æblecider fra Strynø er et kvalitetsprodukt, som Mette Meldgaard, der også sidder i styregruppen, har udviklet over mange år. Arkivfoto: Jørgen outzen

Langelandsk fødevaremarked udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om et langelandsk fødevaremarked udskudt til tidligst september 2019.

Rudkøbing: Planerne om et langelandsk fødevaremarked på ØP i Rudkøbing er udskudt til tidligst september 2019.

- Vi ønsker ikke, at det lokale fødevaremarked skal ligne en miniudgave af Kulinarisk Sydfyn, men at det derimod skal afspejle Langeland og Strynø. Så når styregruppen mødes igen i starten af april, går vi i gang med at gentænke konceptet, siger John Kjær Andersen, der sidder i styregruppen som repræsentant for ØP.

Den oprindelige tanke var, at ØP's lokaliteter skulle danne rammen omkring 25 forskellige fødevarestande med lokale produkter som øl, cider, honning, chili, kød, tang etc. Antallet er baseret på at skabe tilstrækkelig mangfoldighed til, at publikum vil få en oplevelse ud af besøget.

Men foreløbig er der kun 17 langelandske fødevareproducenter registreret.

- Og det i bedste fald, som John Kjær Andersen tilføjer.

Smagsrute Langeland

Planerne om at fremme de lokale langelandske fødevarer begyndte allerede i 2011, da der blev taget initiativ til, at der skulle dannes et fødevarenetværk.

Initiativet blev siden fulgt op af dels en brochure, dels en smagsrute over det sydfynske samt Langeland og Ærø med 29 smagsoplevelser alene på Langeland.

Udfordringen på Langeland er dog, at mens nye ideer til stadighed dukker op og realiseres af øens ildsjæle, dør andre en stille død. Derfor er resultatet ofte status quo fremfor en stigning i antallet.

Desuden oplever de langelandske producenter og lokale udsalg at blive "tæppebombet" med tilbud om stande på andre fødevaremesser rundt i landet.

I det sydfynske er Kulinarisk Sydfyn storebror, som har eksisteret i mange år og med meget stort antal besøgende, men også Faaborg har succes med Fynske Fristelser.

- Når vi går i gang med et fornyet koncept for fødevaremarkedet på ØP, bliver det blandt andet med tanke på at inddrage ideen om en børnekokkeskole, som Jeanette og Christian Pichardt har haft stor held med på deres restaurant Generalen i Tranekær. En børnekokkeskole vil kunne involvere tre generationer - børnene, deres forældre og bedsteforældre. , siger John Kjær Andersen.

I styregruppen sidder foruden John Kjær Andersen blandt andet Jeanette Pichardt fra Generalen, Britta andersen, bager i Humble og Mette Meldgaard, æblecider-producent fra Strynø.

Langelandsk fødevaremarked udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce