Filmen "At elske Pia", som blev optaget på Langeland med Pia Skovgaard i den altdominerende hovedrolle, var eksperimentel både i form og indhold. Nu er den nomineret til en Robert ved prisuddelingen 4. februar.

Den new zealandsk/danske instruktør Daniel Borgman skabte filmen, der bevæger sig i grænselandet mellem fiktion og fakta, på baggrund af Pia Skovgaards personlige historie.

Pia er udviklingshæmmet og er daglig bruger af Værkstedsskolen i Rudkøbing og bliver ellers passet hjemme på gården i Illebølle af sin mor, Guittou. Men Pia er over 60 år gammel og moderen midt i 80'erne, så filmen stiller et alvorligt spørgsmål: Hvad skal der ske med Pia, når hendes mor ikke længere er der.

Filmen fik meget positiv respons, da den blev vist på filmfestivalen Berlinnalen i Berlin for et år siden, men blev lidt blandet modtaget i Danmark efter premieren. Gallapremieren var 5. juli i Bio Langeland.

Men nu er filmen så nomineret i kategorien Dokumentarfilm, hvor de øvrige "konkurrenter" er "De sidste mæd i Aleppo", "Land of the Free", "Venus - Let's Talk About Sex" samt "Vold - i kærlighedens navn".

  • Af: