Langelandsk crowdfunding fortsætter trods hård kritik

Turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsøe, lokalpolitiker H. C. Rasmussen (R) og søn står bag crowdfunding-idéen.
Foto: Erik Jørgensen

Langelandsk crowdfunding fortsætter trods hård kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Initiativtagere ærgrer sig over negativ kritik af ideen med crowdfunding, men de kæmper ufortrødent videre

Langeland: Der satses fortsat på ideen med Crowdfunding på Langeland.

Det forsikrer bagmanden, den radikale kommunalpolitiker H. C. Rasmussen.

Projektet har fået heftig kritik fra blandt andre kommunalbestyrelsesmedlem Elisa Hansen (DF), fordi der kun er blevet skabt én arbejdsplads, som er gået til konsulenten, der er tovholder på arbejdet på turist- og erhvervskontoret.

Men kritikken er helt forfejlet, mener H. C. Rasmussen. Han ærgrer sig over den negative omtale, som Crowdfunding har fået i medierne.

Hele ideen er nemlig blevet misforstået.

Dansk kultur en udfordring

- Det var aldrig planen, at det her direkte skulle resultere i arbejdspladser. Det handler om at skabe kapital, så de forskellige iværksættere, der søger penge, kan starte produktion. De får så brug for medarbejdere, og sådan skabes arbejdspladserne, forklarer H. C. Rasmussen.

Endnu er det ikke lykkes at samle penge til, at iværksættere har kunnet ansætte nogen, hvilket H. C. Rasmussen tilskriver den danske kultur.

- Det er en for udenlandsk og abstrakt måde at tænke på. Det giver mening for folk at støtte, når Foreningen Ørstedspavillonen vil indsamle 500.000 kroner, men det virker måske lorent, når man ikke kender det endelige produkt bag en indsamling. Projekterne har måske ikke syntes interessante nok, siger H. C. Rasmussen, der er overbevidst om, at hjemmesiden har sin berettigelse.

- Det er svært for iværksættere at søge penge i dag, da det simpelthen er blevet så kompliceret at søge eksempelvis EU om støtte. Der er behov for en sjovere og mere gennemskuelig måde at gøre det på, siger initiativtageren.

Han peger på det amerikanske projekt Kickstarter.com som et forbillede. Denne side har haft meget succes, og derfor mener H. C. Rasmussen, at der er basis for den måde at gøre det på.

Kritikken af projektet tager han således med ophøjet ro.

- Vi evaluerer kritikken, og koncentrerer os så om den oprindelige målsætning og det videre arbejde med projektet, siger H. C. Rasmussen, som samarbejder med Turist- og Erhvervsforeningen om Crowdfunding på Langeland.

Langelandsk crowdfunding fortsætter trods hård kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce