Langelandsfestival: Oprydning gjort færdig og godkendt - glasskår voldte en del besvær

Hundeklubbens areal til sportræning er meget vigtigt at få rengjort, og til det allersidste fandt nye øjne mere affald, fortæller Finn Pedersen. Klubbens klubhus ses bagved. Foto: Michael Lorenzen

Langelandsfestival: Oprydning gjort færdig og godkendt - glasskår voldte en del besvær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprydningen efter Langelandsfestivalen er nu færdig og godkendt af alle parter.

Rudkøbing: Hvert år, når der skal ryddes op efter Langelandsfestival, dukker der noget uforudset op. Således også i år, konstaterer Finn Pedersen, ungdomsformand i Rudkøbing Boldklub og ansvarlig for oprydningsholdet.

- Så drøfter vi det med festivalen, og føler, at der er styr på alt. Men næste år sker der så noget andet.

Et særligt problem, som har kostet rigtig megen tid denne gang, er knuste flasker. Ved at mærke ikke flasker, som deltagerne i ungcamp havde ødelagt. Det var sket ved, at store maskiner efter festivalens afslutning var kørt hen over dem for at fjerne betonklodser, som blev brugt til inddeling af efterskolernes områder.

- Festivalen har med stor succes fået fat i efterskolerne, så der har været disse klodser med 4 x 4 bomme og lygtepæle til lysguirlander i. Så har festivalfolkene på vej ind over arealet fået knust 50 glasflasker, selv om vi regelmæssigt har ryddet for flasker hver dag under hele festivalen. Disse glasskår har kostet 50-75 mandetimer med specialstøvsuger at få fjernet. Ofte har der været to mand med støvsugeren - en til at skubbe, en til at sørge for, at der bliver suget, fortæller Finn Pedersen.

Ungdomsformanden fastholder i øvrigt, at der har været styr på tingene omkring oprydningen, og at kritikken - som har været fremført i flere forskellige medier, også her i Fyns Amts Avis - har været en storm i et glas vand.

- Noget af det, som kritikerne har fremført, har været helt ude i hampen. Det eneste, jeg mener, man kan have en pointe i, er spørgsmålet om, hvorfor der skal gå fire uger efter festivalen, før alt er ryddet, men det er der gode forklaringer på, siger han og tilføjer:

- Det hele skal foregå i etaper, hvor noget først skal fjernes, for eksempel skurvogne, før man kan komme rigtigt til. Det er jo ikke sådan, at man kan bestille 200 mand ved et rengøringsfirma, og så er det i orden på én dag. Vi taler om et kæmpe område, og man kan blive "blind" til slut. For eksempel hvis man er fokuseret på at fjerne cigaretskod. Så er det dem, man ser nøje efter, og måske overser man så noget andet.

Derfor bad klubben da også otte forældre, som var med den sidste dag til at rydde op, mens deres børn trænede, om at danne kæde og gå en runde på det areal, som hundeklubben bruger til sportræning.

- Det er det allervigtigste, og vi havde allerede gennemgået dette areal adskillige gange. Alligevel fandt de otte forældre på en time nok til at fylde en halv affaldssæk, påpeger ungdomsformanden.

Nu er hele festivalpladsen forleden gennemgået, og oprydningen godkendt. Rudkøbing Boldklub vil senere modtage 72.000 kroner for indsatsen.

Langelandsfestival: Oprydning gjort færdig og godkendt - glasskår voldte en del besvær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce