Langeland sælger markant ejendom: Gammel skolebygning bliver til seniorboliger

Der vil komme nogle altaner på, hvis byggeriet gennemføres i den foreliggende form. Illustration: CW Arkitekter

Langeland sælger markant ejendom: Gammel skolebygning bliver til seniorboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskabet Langeland køber 21-bygningen, den tidligere hovedbygning på Rudkøbing Skole, og omdanner den til 22 seniorboliger.

RUDKØBING: Langeland Kommune har besluttet at sælge den såkaldte 21-bygning, som tidligere var hovedbygningen i Rudkøbing Skole bygget i 1921. Køberen er Boligselskabet Langeland, og planen er, at der skabes 22 nye seniorboliger i den smukke bygning. Derudover bliver der et fælleshus i den tidligere pedelbolig, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

For kommunalbestyrelsen er det vigtigt, at der ved salget skabes nye boliger til gavn for bosætningen på Langeland. Kommunalbestyrelsen lægger vægt på, at ombygningen til boliger sker med respekt for den eksisterende arkitektur. Ombygningen vil hovedsageligt foregå indvendigt. Dog vil der blive påført nogle altaner, tilføjes det.

Borgmester Tonni Hansen (SF) er glad og tilfreds med handlen.

- Nu bevares bygningen, og der kommer liv der. Den ligger i et attraktivt område, og der vil være god udsigt, især i toppen. Jeg er sikker på, at det bliver godt, siger han til Fyns Amts Avis.

Boligselskabet Langeland er for tiden i gang med at opføre seniorboligfællesskab på den gamle slagterigrund i Rudkøbing og har i forvejen Løves Pakhus, også på havnen i købstaden.

Men markedet for seniorboliger er slet ikke mættet, påpeger borgmesteren.

- Begge steder er der lange ventelister, og vi hører det samme fra andre kystbyer med lignende byggerier. Det her tiltrækker folk, som måske ikke længere orker at passe hus og have, men til gengæld gerne vil have tid til at rejse. Det kan være at besøge børnebørn andre steder i landet, det kan være storbyferier. Måske har de en båd liggende her, siger Tonni Hansen.

Kommunen betaler 2,3 millioner kroner
Det samlede boligareal i 21-bygningen vil komme til at udgøre 2.297 m2.Boligerne forventes at være i størrelsen 79 - 115 m2.

Boligselskabet Langeland har i dag to seniorbofællesskaber i Rudkøbing:

Bellevue (den gamle slagterigrund), som er ved at blive opført med 33 seniorboliger, og Løves Pakhus med 30 boliger. Begge seniorbofællesskaber har lange ventelister.

Ved etablering af alment boligbyggeri er der en kommunal medfinansiering, som kaldes kommunal grundkapital. Denne er fastsat til 10 procent i 2018. Handlen får derfor regnskabsteknisk den betydning, at salget indtægtsføres i kommunens regnskab, at kommunen efterfølgende indbetaler 10 procent af anskaffelsessummen til Landsbyggefonden, og at denne post indgår som et langfristet tilgodehavende i regnskabet.

Derfor vil handlen her og nu munde ud i en bevilling på cirka 2,3 millioner kroner fra Langeland Kommune.

Bygningen hedder 21-bygningen, fordi den er bygget i 1921.

Kilde: Langeland Kommune

Pris kan blive fleksibel

Boligselskabet giver minimum cirka 3,5 millioner kroner for 21-bygningen. Skulle renoveringen bliver billigere end forventet, kan prisen stige. Dog maksimalt til cirka 4,5 millioner kroner.

Udover at skabe nye boliger og styrke bosætningen på Langeland har det også en betydning for kommunalbestyrelsen, at kommunen ikke længere behøver afsætte penge til drift og vedligeholdelse af den store bygningsmasse, som 21-bygningen og pedelboligen udgør.

I dag har kommunen et beskæftigelsesprojekt, Job 21, i bygningen. Job 21 laver blandt andet de sommerfuglefigurer, tilsvarende nisser m.v., man kan se rundt omkring. Også Langeland Brassband holder til i bygningen. Begge skal man finde nye lokaliteter til.

- Især brassbandet har jo bestemte behov og brug for lokaler, så man kan opbevare instrumenterne og ikke skal fragte dem frem og tilbage fra hver gang, man øver. Men vi skal nok finde en løsning. Vi har jo et års tid til det, siger Tonni Hansen.

På et tidspunkt var der planer fremme om flere kommunale ting i 21-bygningen, herunder jobcentret.

- Der var nogle forskellige tanker og ideer, men dem bremsede vi op for, da jeg blev borgmester. I stedet gik vi i gang med forhandlinger om at sælge bygningen, og nu er det heldigvis lykkedes, nævner Tonni Hansen.

Han har fået oplyst fra boligselskabet, at man regner med byggestart efter sommerferien 2019, hvor man efter tidsplanen også vil begynde at kunne se afslutningen på projektet på den gamle slagterigrund.

Langeland sælger markant ejendom: Gammel skolebygning bliver til seniorboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce