Langeland rundt: En kammerats kræftsyge datter startede lange vandreture


Langeland rundt: En kammerats kræftsyge datter startede lange vandreture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ven, der havde en kræftramt datter, gav for tre år siden to venner ideen om at give deres årlige vandretur et formål. Nu vandrer Hans og Kenneth for tredje gang rundt i landet for at samle ind til kræftramte børn på OUH. I år går de to Langeland rundt.

Rudkøbing: Allerede ved starten på Torvet i Rudkøbing bliver de to venner Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen fra Assens mødt med imødekommenhed og venlighed. De er blevet tilbudt overnatning og aftensmad syd for Spodsbjerg senere på ruten, de har fået kasketter fra turistbureauet og to øl til rygsækken. Stemningen er god, og der grines meget, allerede inden de første meter er gået. Men baggrunden for at gå de cirka 130 kilometer rundt om Langeland er alvorlig nok.

- En af mine kammeraters datter fik kræft for nogle år siden. Jeg hjalp til på sidelinjen, så godt som jeg kunne, med praktiske ting. Men jeg kunne se, hvor hårdt det var for familien, fortæller Hans Hansen.

- Da vi for nogle år siden snakkede om, at vi ville have et formål med vores vandreture, blev vi enige om at samle penge ind til de kræftramte børn på Odense Universitets Hospital, supplerer Kenneth Tuelund Hansen.

I 2016 gik de for første gang for at samle penge ind. De gik Fyn rundt, og selv om turen var lang, kom der ikke mere end knap 3000 ind på kontoen. Sidste år gik de op og ned langs Lillebælt over Als, og det var en noget større økonomisk succes, hvor de samlede 21.000 kroner ind. I år er de to endnu bedre organiserede. Allerede inden turen er startet, er der bippet mere en 2000 kroner ind via Mobilepaykontoen.

- Sidste gang købte vi legetøj for alle pengene. Der var faktisk så meget, at det blev fordelt ud over alle børneafdelingerne. Det er især små gaver, som børnene kan få, hvis de har haft en dårlig dag eller er kede af det, siger Hans Hansen.

Følg Hans og Kenneth på Facebook
Hans Hansen (til højre) er 35 år og arbejder som mentor i Assens Kommune for unge med problemer.

Kenneth Tuelund Hansen er 28 år og er lærer på Henriette Hørlücks Skole i Odense.

Det er tredje gang, de to vandrer i Danmark for at samle penge i til kræftramte børn, der er indlagt på OUH.

Man kan følge Hans og Kenneths tur rundt om Langeland på Facebookgruppen "Vandretur for kræftramte børn".

Gruppen har godt 2500 medlemmer.

Har visse regler

Selvom de vennerne sætter hyggen over det sportslige, er der visse regler, de altid overholder. De overnatter altid ude. Hvis de bliver inviteret indenfor hos nogen på vejen, sover de i haven under den medbragte presenning. De skal mindst have én cheeseburger med bacon på turen, og så starter og slutter dagen altid med én af de 30 små medbragte Unterberg-flasker. På vejen bliver de ofte inviteret spontant indenfor, ligesom de fortæller deres følgere på Facebook, hvad der sker, så budskabet kan blive spredt. Det er heller ikke tilfældig at de går i trøjer fra OB. Fodboldklubben støtter nemlig sagen ved at sprede historien på klubbens sociale medier.

Lige nu glæder de to sig til 130 meningsfulde kilometer på de langelandske landeveje, hvor vejret - og øen - viser sig fra sin bedste side.

- Vi var lige ude på en prøvetur og kigge på en lille prøvetur, og det er jo fantastisk smukt med alle de små veje, siger Hans Hansen, mens de to går ud af Rudkøbing med de 20 kilo tunge rygsække.

Støt Hans og Kenneth på Mobilepay
Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen trådte mandag middag de første skridt af deres tur rundt på Langeland. Formålet er at samle penge ind til kræftramte børn på OUH.Man kan donere via betalingsappen Mobilepay på 23 20 64 71 og 29 45 27 74.

Langeland rundt: En kammerats kræftsyge datter startede lange vandreture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce