Langeland måske snydt for ni millioner: Kommune vælger nok at stå uden for retssag


Langeland måske snydt for ni millioner: Kommune vælger nok at stå uden for retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Tonni Hansen (SF) vil hellere skaffe pengene ad forhandlingens vej end via en retssag.

LANGELAND: Selv om Langeland Kommune ifølge et skøn fra økonomer i Kommunernes Landsforening står til at have mistet ni millioner kroner i manglende kompensation for flygtninges uddannelsesniveau, skal man ikke forvente at se Langeland Kommune blandt de kommuner, der truer med at sagsøge staten. I hvert fald, hvis det står til borgmester Tonni Hansen (SF).

- Jeg synes, at det er en forkert vej at gå. Jeg er bestemt ikke tilhænger af, at man prøver at løse parlamentariske uenigheder via domstolene. Den sag skal vi tage op via Kommunernes Landsforening selv, Landdistrikternes Fællesråd og de politiske partier, mener borgmesteren.

De ni millioner fordeler sig med fire millioner i 2017 og fem i 2018. Og selv om han altså ikke mener, det skal foregå ved domstolene, er Tonni Hansen indstillet på at kæmpe videre for at opnå pengene. Og han vil vende sagen med sine kolleger i Økonomiudvalget, når det mødes næste gang, 5. februar.

Sagens kerne er noget indviklet at forklare, men handler forenklet sagt om, at en række fattigere kommuner føler sig snydt. Det skyldes, at regeringen sidste år besluttede, at 27 kommuner, der var blevet overkompenseret, fordi deres flygtninge gennemgående var bedre uddannet end i de fattige kommuner, fik lov at beholde dette beløb i to år i en overgangsfase for ikke at miste indtægter.

Til gengæld vil kommuner, der havde fået for lidt, ikke blive tildelt kompensation på grund af fejlen.

Risiko for at tabe

Med Hjørring Kommunes borgmester, Arne Boelt (S), i spidsen har 20 kommuner fået udarbejdet et notat, hvori deres advokat mener, at de har en god sag. Omvendt har staten via kammeradvokaten vurderet, at kommunerne ikke skal regne med at få noget - hellere ikke efter en retssag.

- Jeg er sådan set enig i, at de 20 kommuner er blevet snydt. Det er vi også, men jeg mener som nævnt ikke, at en retssag er vejen frem, og der er jo også en risiko både for at tabe og få en stor advokatregning, siger Tonni Hansen.

Drøftelsen i Økonomiudvalget skal især handle om ikke at komme for sent med et krav i forhold til en eventuel forældelsesfrist, for frister på både tre og 10 år har været nævnt, tilføjer borgmesteren.

Hvor mange kommuner, der i givet fald ender med at gå med i retssagen, vides ikke, men der skal foreligge bindende tilsagn inden 1. april.

Venstregruppen er heller ikke vild med et søgsmål. Nu afventer man i første omgang Tonni Hansens redegørelse, fortæller et af partiets medlemmer af Økonomiudvalget, Ulrik Kølle Hansen.

- Så må vi se, hvad han kan fortælle, og så mener vi, at man bør tage det med, når Langeland Kommune skal forhandle en udligningsaftale med staten. Der, hvor vi fik en et-årig aftale sidste år, håber vi på en tre-årig aftale denne gang, og så er det oplagt at bringe spørgsmålet om manglende kompensation op her, siger Ulrik Kølle Hansen.

Han forventer, at man hen omkring maj går i gang med disse forhandlinger mellem Langeland Kommune og staten.

Langeland måske snydt for ni millioner: Kommune vælger nok at stå uden for retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce