Langeland har størst ulighed på boligmarkedet

Arkivfoto: Bax Lindhardt

Langeland har størst ulighed på boligmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statistik fra Boligsiden.dk sender kommunen helt i top med kæmpeforskel.

Langeland: Langeland Kommune ligger helt i top, når det gælder uligheden på boligmarkedet. I hvert fald, når man bruger den metode, som netmediet Boligsiden.dk har anvendt i en opgørelse.

Boligsiden.dk har set på forskellen i 2017 mellem handelssummen for den dyreste fjerdedel af de solgte boliger og den billigste fjerdedel.

På Langeland er forskellen helt oppe på 50,3 procentpoint, og dét når ingen andre kommuner i nærheden af.

Årsagen er, at det generelle boligmarked på Langeland rummer lave priser, men der er også dyre ejendomme tæt på vandet, som ofte er købt og sat i stand af folk med høje indkomster/formuer.

Billigste kommuner har stor ulighed

Det lyder meget teknisk, men man har først opgjort den samlede købssum og derefter foretaget de yderligere udregninger.

På Langeland blev der sidste år handlet boliger for samlet 131.919.697 kr.

Blot 7,1 procent af dette beløb vedrører den billigste fjerdedel, mens 57,4 procent af købssummen ligger i den højeste fjerdedel. Dette giver forskellen på 50,3 procentpoint, hvilket man intetsteds i landet ser.

Fælles for Langeland og de øvrige i topfem (Lemvig, Tønder, Lolland og Guldborgsund kommuner) med størst ulighed er, at de er blandt landets billigste, og netop derfor er uligheden stor.

- De dyre huse står i kontrast til kommunernes allerbilligste huse, og derfor ser vi store forskelle i forbruget på den dyreste og billigste fjerdedel af de solgte huse - og dermed også det, vi kalder for stor ulighed på boligmarkedet, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, i en pressemeddelelse. /EXP

Langeland har størst ulighed på boligmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce