Langelandske politikere vil skyde omkring syv millioner kroner i Shores - Langeland, der vil oprette en række vandaktiviteter rundt i kommunen.

Langeland: Naturturisme I/S vil gøre Langelant til et mekka for alle mulige former for vandaktiviteter med projektet Shores Langeland. Den ambition bakker Langeland Kommune op om gennem et løfte om syv millioner kroner til en bølgebrydende mole i Bagenkop Havn.

Molen er en forudsætning for at lave et "kraftcenter" i havnen, hvor man skal kunne dyrke for eksempel kajakpolo eller stand up-paddle. Derudover er planen, at man rundt om i kommunen vil have forskellige "hot spots", eksempelvis shelters til kajakroere eller iltstationer til dykkere.

Det var en enig kommunalbestyrelse, der stemte støtten igennem mandag på kommunalbestyrelsesmødet på Strynø.

Her var man hele vejen rundt enige om at tilslutte sig projektet.

Skal tiltrække folk

Hele projektet vurderes at komme til at koste 22,5 millioner kroner, og den øvrige finansiering kommer fra fonde.

Det er Naturturisme I/S, der står for Shores - Langeland, og her har man fået lovning på midler fra forskellige fonde, der altså vil bidrage med de resterende 15 millioner, men forudsætningen var, at kommunen også gik ind i projektet.

- Vi forventer, at det gavner hele øen, at det giver en øget turisme og vil være med til at tiltrække flere herover til forskellige arrangementer. Der har jo været en del events i Bagenkop omkring det, og vi renger med, at det virkelig vil give Langeland noget, siger borgmester Bjarne NIelsen (V).

For at nå fondenes ansøgningsfrist den 1. oktober, måtte udvalget for trafik, teknik og miljø holde et ekstraordinært møde mandag forud for kommunalbestyrelsesmødet, hvor forslaget altså blev stemt igennem.

Langeland Kommune har tidligere bidraget med 250.000 kroner til udvikling af projektet og til den igeniørberegning, hvor det har vist sig, at en bølgebrydende mole er nødvendig for kraftcentret i det gamle færgeleje i Bagenkop Havn. Til de forskellige vandsportsaktiviteter er der nemlig brug for roligt vand.

 

 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
4
Borgmester om millionstøtte til vandaktiviteter: - Vi skal udvikle kommunen

Borgmester om millionstøtte til vandaktiviteter: - Vi skal udvikle kommunen

1
Naturturisme takker for langelandske millioner

Naturturisme takker for langelandske millioner