Langeland Kommune: Forståeligt, at borgerne er ophidsede over affaldsøer

Langeland Kommune har besluttet at oprette såkaldte affaldsøer i Rudkøbings indre by. Det har skabt røre på Facebook blandt borgerne og skal drøftes på et borgermøde 26. februar. Foto: Martin Ytting Rask

Langeland Kommune: Forståeligt, at borgerne er ophidsede over affaldsøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge Claus Mogensen, som er sagsbehandler i Langeland Kommune, er der ingen alternativer til de planlagte affaldsøer i Rudkøbing. Der er dog endnu ikke lagt nogen plan for, hvordan man vil hjælpe borgere, der ikke kan benytte sig af øerne.

Selvom de kommende affaldsøer i Rudkøbings indre by vil blive drøftet med borgerne på et møde tirsdag 26. februar, er der ingen vej uden om at oprette dem. Ifølge Claus Mogensen, som er sagsbehandler i Teknik og Miljø i Langeland Kommune, er det nødvendigt for Langeland Kommune at finde en anden måde at sortere affald på, hvis man vil leve op til både danske og europæiske krav.

- Lige nu sorterer borgerne ikke bioaffald fra. Det er der, hvor hjørnestenen er. Vi har brug for at få den del bragt i spil, og der er ikke andre måder at gøre det på. Jeg kan sagtens forstå, at borgerne er ophidsede og har svært ved at forstå det, men det har været offentligt kendt i lang tid, siger han.

Han forklarer, at Langeland Kommune har skelet til at andre byer, som har haft succes med affaldsøerne, og hvor det ikke har været et problem, at folk stiller affald uden for deres hoveddør eller andre steder.

Nogle vil blive udfordret

Dog har han endnu ikke noget bud på, hvad man skal gøre, hvis man slet ikke har mulighed for at benytte affaldsøerne, fordi man for eksempel er gangbesværet.

- Hvis man får noget hjemmehjælp, er der mulighed for at få lavet det om, men det er rigtigt, at man kommer til at blive udfordret på sine vaner, siger Claus Mogensen.

Men der mangler jo i forvejen ressourcer til hjemmehjælp?

- Ja, der er nogle elementer, som vi kommer til at diskutere. Det er rigtigt.

Men hvad tænker du selv om det?

- Jamen, jeg tænker, at det er en samfundsopgave, man skal have løst, og der vil være en tilvænning, når man vender ting på hovedet. Det er altid en udfordring at ændre sine vaner, men man har jo kunnet gøre det i forhold til for eksempel at handle ind, så det skal nok løse sig på en eller anden facon.

Langeland Kommune: Forståeligt, at borgerne er ophidsede over affaldsøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce