Læs løs: Personlige tips fra børn og voksne skal styrke læselysten

Her er nogle af de bogelskere, der hver især giver deres bud på en historie, der har rørt dem og betydet noget for dem. Børn og unge giver også deres anbefalinger. Presseillustration.

Læs løs: Personlige tips fra børn og voksne skal styrke læselysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn, unge og voksne fortæller i ny læsekampagne om deres bedste læseoplevelser. Formålet er at inspirere andre til at læse mere.

LANGELAND: Hvad har mange mennesker på Langeland og Strynø tilfælles? De læser bøger, de fordyber sig i bøger, lader sig inspirere af bøger, lærer af bøger - og nu deler de også deres bogglæde med andre.

I den næste tid vil man derfor kunne finde omkring 70 børn og voksnes personlige anbefalinger rundt omkring på Langeland i form af plakater og ikke mindst på biblioteket og bibliotekets hjemmeside.

Initiativet sker i forbindelse med den landsdækkende kampagne #læsløs i uge 37, og Langeland Bibliotek har fået mange personlige anbefalinger fra børn, unge og voksne.

- Bogelskerne har hver især givet et bud på en historie, der har rørt dem og betydet noget for dem, og det er spændende og inspirerende at dykke ned i deres anbefalinger, som for manges vedkommende er meget personlige og derfor også fortæller noget om den person, der anbefaler, siger Vibeke Reese Næsborg, der er bibliotekar på Langeland Bibliotek.

Børn og unge

Folk nævner ifølge hende mange grunde til at læse: Bøgerne kan for dem blandt andet være "en kilde til underholdning og glæde", en måde at "koble af fra en travl hverdag" eller give en oplevelse af, at "der er andre måder at være menneske på og andre virkeligheder end den, jeg selv befinder mig i."

- Skal man finde de helt store (men sande) ord frem er læsning helt centralt for vores liv og vores hverdag og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag, og det er derfor en stor fornøjelse at finde så mange læselystne langelændere, siger Vibeke Reese Næsborg.

Børn og unge er også repræsenteret med anbefalinger, da en stor håndfuld elever fra Kassebølle Friskole har leveret anbefalinger af deres yndlingsbøger.

Læs løs: Personlige tips fra børn og voksne skal styrke læselysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce